Mititeii romanesti au invins. Uniunea Europeana da liber in continuare celebrilor mici, dar pune conditii privind modalitatea de preparare a acestora. Vezi detalii

 

 

 

Mititeii se vor putea regăsi în continuare pe mesele românilor, după ce autorităţile au reuşit să-i convingă pe oficialii de la Bruxelles că sunt produse tradiţionale.

 

 

Iniţial, UE anunţase că va interzice toate produsele alimentare care conţin bicarbonat de sodiu, indiferent din ce ţară provin, pentru a-i proteja pe consumatori. Reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii au demonstrat însă că micii care conţin bicarbonat sunt mult mai gustoşi decât cei care nu au în compoziţie acest ingredient controversat.

 

Astfel, vechea reţetă de preparare a mititeilor se va păstra, dar cu condiţia să nu fie făcuţi din carne de pui dezosată mecanic, care conţine resturi de piele sau oase. Sortimentele de carne permise pentru a intra în amestecul cărnii de mici sunt de porc, de vită, de curcan sau de struţ.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un barbat a fost ucis de o masina de gunoi pe o trecere de pietoni, la intersectia dintre Calea Floreasca si soseaua Stefan cel Mare din Bucuresti, chiar in fata Spitalului de Urgenta

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! MedLife va construi o hyperclinica la Iasi! Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in