mitropolia_moldovei_si_bucovinei

Mitropolia Moldovei si Bucovinei – Arhiepiscopia Iasilor a facut public programul Sarbatoarii Sfintei Cuvioase Parascheva, care se va desfasura in perioada 10 – 15 octombrie. Vezi detalii

Mitropolia Moldovei si Bucovinei – Arhiepiscopia Iasilor a facut public programul Sarbatoarii Sfintei Cuvioase Parascheva, care se va desfasura in perioada 10 – 15 octombrie.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei – Arhiepiscopia Iasilor a facut public programul Sarbatoarii Sfintei Cuvioase Parascheva, care se va desfasura in perioada 10 – 15 octombrie.

De mentionat faptul ca anul acesta, ceremonia religioasa se va desfasura pe Pietonalul Stefan cel Mare. O scena va fi amplasata pe partea dinspre Mitropolie, pentru ca manifestarile religioase sa nu fie perturbate de alte activitati. In acest scop, Primaria Iasi a programat concertul de la finalul sarbatorilor pe data de 15, la o zi distanta dupa pelerinaj.

Joi, 10 octombrie

Ora 7:00 – 11:30 – Miezonoptica, Utrenia si Sf. Liturghie (in Catedrala Mitropolitana)

Ora 13:00 – Ceremonia de intampinare, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, a icoanei Prodromita, adusa de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului (Bucuresti)

Ora 16:00 – 17:00 – Ceasul al IX-lea si Vecernia (in Catedrala Mitropolitana)

Ora 17:00 – Lansarea noului volum din Colectia „Viata in Hristos. Pagini de Filocalie” – Omilii, autor: Sfantul Simeon din Muntele Minunat (in Sectia Studium a Bibliotecii „Dumitru Staniloae” din Iasi)

Ora 19:00 – Ceremonia de intampinare, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, a sfintelor moaste ale Sfantului Simeon de la Muntele Minunat (aduse de la Manastirea Neamt)

Vineri, 11 octombrie

Ora 6:30 – Procesiune cu moastele Sf. Cuv. Parascheva, inconjurul Catedralei prin Bulevardul „Stefan cel Mare si Sfant” si depunerea lor, spre inchinare, pe platoul din fata Caminului preotesc „Sf. M. Mc. Gheorghe”

Ora 7:00 – Sfintirea apei (aghiazma mica) si Sf. Maslu (in curtea Catedralei Mitropolitane)

Ora 8:00 – 11:30 – Utrenia si Sf. Liturghie arhiereasca (in Catedrala Mitropolitana)

Ora 16:00 – 17:00 – Ceasul al IX-lea si Vecernia (in Catedrala Mitropolitana)

Ora 19:00 – 20:30 – Pelerinajul Calea Sfintilor – Procesiune cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si moastele Sfantului Simeon de la Muntele Minunat.

Anul acesta, iesirea cu sfintele moaste se va face prin poarta de langa Casa Nicodim. Se va merge pe strada I. C. Bratianu pana la intersectia cu strada Cuza Voda (Cladirea Operei). Pelerinajul continua pe strada Cuza-Voda pana la intersectia cu strada Armeana. Apoi se va cobori pe aceeasi strada spre biserica Sf. Sava unde se va face prima oprire. In continuare se va merge pe strada Costache Negri pana in dreptul Manastirii Sf. Trei Ierarhi, unde va avea loc ultima oprire. Se va rosti si aici o ectenie intreit scurta si se va continua pelerinajul spre Catedrala Mitropolitana prin Bulevardul ?tefan cel Mare si Sfant. Intrarea in curtea Catedralei Mitropolitane se va face prin poarta principala, se va trece prin fata Catedralei Mitropolitane si apoi moastele vor fi reasezate pe baldachin in fata Caminului preotesc „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

Sambata, 12 octombrie

Ora 7:00 – 11:30 – Miezonoptica, Ceasurile, Sfanta Liturghie  (in Catedrala Mitropolitana).

Ora 18:00 – 19:30 – Concursul coral Laudati peDomnul, editia a VI-a  (in Catedrala Mitropolitana). In perioada cat juriul va delibera, Corul barbatesc”Mitropolitul Iosif Naniescu” al Facultatii de Teologie „Dumitru Staniloae” din Iasi va sustine un miniconcert de muzica bisericesca.

Ora 21:00 – 1:00 – Slujba de priveghere in cinstea Aducerii moastelor Sf. Ap. Andrei la Iasi in anul 1996 -Vecernia, Litia si Utrenia (in Catedrala Mitropolitana).

Duminica, 13 octombrie

Ora 7:00 – 12:00 – Miezonoptica, Ceasurile, Sfanta Liturghie (in Catedrala Mitropolitana)

Ora 8:30 -Resfintirea Bisericii „Sf. Sava”, Iasi

Ora 9:30 -Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie (la Biserica „Sf. Sava”, Str. Costache Negri, Iasi)

Ora 17:00 – Concert de muzica religioasa, interpretat de Corul Sanctus al Catedralei Mitropolitane din Iasi (in Catedrala Mitropolitana)

Ora 19:00 – Concert Grupul Vocal Acapella – Bucuresti (in Catedrala Mitropolitana)

Ora 21:00 – 3:00 – Slujba de priveghere a Sf.  Cuv. Parascheva (Vecernia, Litia, Utrenia si Sfanta Liturghie-in Catedrala Mitropolitana).

Luni, 14 octombrie

Ora 7:00 – Miezonoptica, Acatistul Sf. Cuv. Parascheva si Ceasurile (in Catedrala Mitropolitana)

Ora 9:00 – 13:00- Sfanta Liturghie (pe podiumul de langa Catedrala Mitropolitana – pe bulevardul Stefan cel Mare)

Ora 17:00 – 17:30 – Deschiderea Simpozionului National „Monumentul – Traditie si Viitor” (editia a XV-a), in Aula Veche a Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi

Ora 18:00 – Concert sustinut de corul Gavriil Musicescu – Filarmonica de Stat din Iasi

Ora 20:00 – Slujba de priveghere a Sf. Cuv. Parascheva (Vecernia, Litia, Utrenia)(in Catedrala Mitropolitana)

Marti, 15 octombrie

Ora 7:00 – 11:30 – Miezonoptica, Utrenia si Sf. Liturghie (in Catedrala Mitropolitana).

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Capsunile au proprietati anticancerigene, anti-neurodegenerative si antiinflamatorii. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

In perioada 16 octombrie – 20 noiembrie, la Iasi debuteaza Fashion Film&Photo Festival, eveniment care aduce in prim plan industria modei romanesti

Ultimele știri de la Actualitate