Moartea subită a elevului de 17 ani venit la UAIC la Iași
Moartea subită a elevului de 17 ani venit la UAIC la Iași

Moartea subită a elevului de 17 ani venit la UAIC la Iași! Patru doze de energizant și două pachete de țigări i-a adus decesul. Un student a încercat resuscitarea

Moarte subită a unui elev in varsta de doar 17 ani care venise la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC Iași) intr-un program prin care tinerii sunt invitați să ia ”pulsul” vieții de student. Băiatul a băut patru doze de energizant și a fumat două pachete de țigări, iar inima acestuia nu a mai putut face față. A făcut AVC, în pofida faptului că un student de la Facultatea de Geografie și Geologie a incercat minute intregi să-i facă resuscitare.

Școala de Vară de la UAIC a avut un sfarsit terifiant pentru elevul de doar 17 ani care era caza intr-un camin din campus. Acesta a participat la un program prin care tinerii de liceu stau 10-14 zile, locuiesc in campus, manancă la cantină, fac cursuri dedicate la diverse facultăți, luand ”pulsul” vietii de student. Studentul care a inceput manevrele de resuscitare a fost apreciat de medicii care au ajuns la fața locului ce au menționat că elevul avea șanse la viață dacă inima ar fi putut fi repornită.

„S-a declarat decesul, s-a anunţat Poliţia, iar cazul va fi evaluat post-mortem de către IML. Din anamneză s-a evidenţiat faptul că tânărul de 17 ani consumase băuturi energizante, aproximativ 4 doze, şi fumase în noaptea respectivă două pachete de ţigări. Cauzele morţii vor fi stabilite de către Medicina Legală”, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Inspectoratul de Poliție al Județului Iași a arătat că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

”La data de 08 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr a decedat într-o cameră de cămin, din mun. Iași. Pe corpul acestuia nu au fost identificate urme vizibile de violență. A fost emisă ordonanța de efectuare a necropsiei medico-legale în vederea stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,ucidere din culpă. Cercetările continuă”, au spus reprezentanții IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Concluziile furtunii de câteva minute de ieri din Iași: Copaci rupți și lume panicată

URMĂTORUL ARTICOL

Cum să nu te arzi la soare! Sfaturile medicului Tudor Ciuhodaru

Ultimele știri de la Eveniment