discutii_secrete_intre_rusia_si_sua

Mobilizare rapidă. Moscova îşi pregăteşte armele pentru a contracara ofensiva ucraineană

Moscova își pregătește armamentul în fața unei posibile contraofensive ucrainene, care ar putea fi decisivă în continuarea conflictului din regiune, informează AFP. În timp ce noroiul de iarnă începe să se usuce, conflictul ar urma să intre într-o nouă fază în care Kievul își dorește să recapete inițiativa. Cu toate acestea, Moscova a învățat din eșecurile trecutului și se pregătește pentru un război lung, pe care susține că îl va câștiga.

Instalațiile rusești de apărare se întind de la Herson, în sud, până în nord-estul Ucrainei, acoperind o distanță de aproximativ 800-900 de kilometri. Acestea includ o acumulare de „straturi de fortificații și tranșee”, precum șanțuri antitanc, bariere și linii de apărare prefabricate precum „dinții de dragon” și tranșee pentru bărbați. În consecință, atacurile ucrainene se vor confrunta cu mai multe perdele succesive, iar „scopul rușilor este să primească lovitura”, potrivit lui Pierre Razoux, director al Fundației Mediteraneene pentru Studii Strategice (FMES).

Potrivit lui Andrew Galer, analist la British Janes Institute, în orice strategie defensivă, încerci să conduci atacatorul pe terenul pe care l-ai ales. În consecință, locația contraofensivei nu este încă decisă și poate fi precedată de „o momeală, cu un atac la scară mică”, pentru ca rușii să se apere împotriva „a ceea ce nu este atacul principal”.

Moskova are două opțiuni regiunea Bakhmut, scena unor lupte grele de luni de zile, și sudul, potrivit lui Vassily Kashin, de la Universitatea Națională HSE. În orice caz, datele pe care le avem sunt foarte limitate, a admis el. Luni, șeful grupului paramilitar rus Wagner Evgheni Prigojin a prezis o contraofensivă pentru ziua în care luptătorii săi vor fi cucerit Bakhmut, arătând spre data de 9 mai, comemorarea victoriei Rusiei asupra Germaniei naziste.

Kremlinul se bazează pe mai mulți soldați, care continuă să crească printr-o campanie de recrutare, pentru a câștiga acest conflict. Dispozitivul rusesc, chiar și epuizat, va avea în continuare suficiente rezerve pentru a ajuta la atenuarea șocului, potrivit lui Philippe Gros și Vincent Tourret, într-un studiu pentru Fundația pentru Cercetare Strategică (FRS). Aceștia subliniază, de asemenea, că rușii au pus

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Volodimir Zelenski a vorbit cu președintele chinez Xi Jinping

URMĂTORUL ARTICOL

ANM, informare de vreme rece, brumă și intensificări ale vântului

Ultimele știri de la International