Modernizarea liniilor de tramvai din zona bulevardelor Nicolae Iorga – Socola incepe sa prinda contur Vezi detalii

 

 

 

Calea de rulare a tramvaielor incepe sa prinda contur pe zona bulevardelor Nicolae Iorga – Socola. Muncitorii care lucreaza la proiectul de modernizare au montat sinele pe o distanta de cateve sute de metri, incepand cu zona Garii Nicolina. 

 

„De la sediul Vamii si pâna în dreptul intrarii fostului Bazar, sinele au fost deja montate pe pozitii, în acest moment lucrându-se la amplasarea sistemului de absorbtie a trepidatiilor”, mentioneaza Sebastian Buraga, purtator de cuvant al Primariei Iasi.

 

De asemenea, pe tronsonul de sub pasajul Nicolina pâna la intersectia cu bulevardul Socola, muncitorii au finalizat sapatura si au fost asternute straturile de balast, dar si asfaltul pe care vor fi asezate liniile noi de tramvai. 

 

Si zona Bucsinescu – Calea Chisinaului va fi modernizata incepand cu anul viitor. Traseul se întinde pe o distanta de 2,7 kilometri între cele doua mari intersectii, lucrarile urmând sa includa schimbarea sinei, modernizarea retelei de fir contact si reabilitarea podului de peste Bahlui. Municipalitatea a atribuit firmei Pod Proiect realizarea documentatiei tehnice. „Va fi întocmit si un studiu de circulatie care va studia caracterul fluxului de circulatie, elemente geometrice si numarul de benzi pe sens, intensitatea si compozitia traficului, amplasarea trecerilor de pietoni, distanta între intersectii, reglementarea stationarii sau a parcarilor pe partea carosabila, viteza de circulatie, procentul de vehicule grele”, a precizat Sebastian buraga, purtator de cuvant Primaria Iasi.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata cum va fi vremea la Iasi in aceasta saptamana (18-24 noiembrie)

URMĂTORUL ARTICOL

Un studiu realizat de Comisia Europeana in perioada mai-iunie 2013 a scos la iveala informatii legate de consumul de antibiotice al romanilor si al celorlalti europeni. Vezi detalii

Ultimele știri de la Actualitate