modificarea_constituitiei_si_voturile

Modificarea Constitutiei ar putea schimba complet fata politicii romanesti. Votul la 16 ani si un singur mandat pentru presedinte – vezi si alte propuneri indraznete

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca partidul trebuie sa avanseze propuneri indraznete legate de modificarea Constitutiei, el precizand ca, personal, are in vedere introducerea votului de la 16 ani si limitarea functiei prezidentiale la un singur mandat.
Preda spune ca trebuie avansate propuneri indraznete, care sa arate ca PDL intelege ce se petrece in lumea politica de astazi si ca pune la incercare majoritatea.
„In ceea ce ma priveste, am avansat cu catva timp in urma doua propuneri, care ar merita sa fie introduse in dezbatere, fie si pentru a lua pulsul societatii politice. Am in vedere ideea introducerii votului de la 16 ani (mai intai in alegerile locale si euro-parlamentare, apoi la cele generale si prezidentiale), ca si ideea de a limita la un singur mandat functia prezidentiala. Daca prima propunere corespunde unei nevoi de a ne sincroniza cu evolutia din plan european, a doua idee ar fi justificata de criticile aduse presedintilor post-decembristi, cum ca ar abuza de putere tocmai pentru a se realege”, scrie Preda pe blogul personal, preluat de Mediafax.
El adauga ca ar fi nevoie, de altfel, ca PDL nu doar sa reactioneze la agenda fixata de USL, ci sa propuna subiecte care intereseaza societatea si solutii pe care cetatenii le asteapta de la politicieni.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca partidul trebuie sa avanseze propuneri indraznete legate de modificarea Constitutiei

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca partidul trebuie sa avanseze propuneri indraznete legate de modificarea Constitutiei, el precizand ca, personal, are in vedere introducerea votului de la 16 ani si limitarea functiei prezidentiale la un singur mandat.
Preda spune ca trebuie avansate propuneri indraznete, care sa arate ca PDL intelege ce se petrece in lumea politica de astazi si ca pune la incercare majoritatea. „In ceea ce ma priveste, am avansat cu catva timp in urma doua propuneri, care ar merita sa fie introduse in dezbatere, fie si pentru a lua pulsul societatii politice. Am in vedere ideea introducerii votului de la 16 ani (mai intai in alegerile locale si euro-parlamentare, apoi la cele generale si prezidentiale), ca si ideea de a limita la un singur mandat functia prezidentiala. Daca prima propunere corespunde unei nevoi de a ne sincroniza cu evolutia din plan european, a doua idee ar fi justificata de criticile aduse presedintilor post-decembristi, cum ca ar abuza de putere tocmai pentru a se realege”, scrie Preda pe blogul personal, preluat de Mediafax. El adauga ca ar fi nevoie, de altfel, ca PDL nu doar sa reactioneze la agenda fixata de USL, ci sa propuna subiecte care intereseaza societatea si solutii pe care cetatenii le asteapta de la politicieni.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Viceprimarul Mihai Chirica vrea promovarea agresiva pentru produsele fabricate in Iasi: „Vom face targ de promovare a produselor pe Stefan cel Mare pana ucidem concurenta”

URMĂTORUL ARTICOL

Promisiunea cu care USL a facut furori in campaniile electorale, autostrada Iasi-Targu Mures, este un proiect ingropat

Ultimele știri de la Actualitate