Monica Macovei a câştigat procesul cu Dan Şova

Curtea de Apel București i-a dat dreptate Monicăi Macovei în procesul în care îl acuza pe Dan Şova de minciună pentru că acesta a afirmat că tatăl eurodeputatei ar fi fost „general de securitate” și „șeful Securității Giurgiu”.

Curtea de Apel a menţinut astfel decizia Tribunalul București pronunţată în octombrie 2013. Acţiunea în instanţă a fost depusă de Monica Macovei și de mama acesteia, iar Şova nu a putut prezenta probe în sprijinul propriilor afirmaţii.

Hotărârea din decembrie 2014 a Curții de Apel din București este definitivă și executorie, anunţă Monica Macovei.

Europarlamentarul Monica Macovei, impreuna cu mama ei, l-a actionat in judecata astazi, 18 septembrie 2012, pe Dan Sova pentru afirmatiile mincinoase pe care le-a facut la adresa tatalui ei,Vasile R. Gherghescu.

„I-am cerut d-lui Dan Sova sa prezinte dovezi pentru afirmatiile calomnioase pe care le-a facut la adresa tatalui meu, dar nu are nicio dovada”, a spus Monica Macovei.

În cadrul mai multor emisiuni ale posturilor de televiziune Antena 3 si Realitatea TV, senatorul PSD Dan Sova a afirmat in repetate rânduri că tatăl europarlamentarului Monica Macovei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost „general de securitate” şi „seful securitatii Giurgiu”.

„In actiunea depusa la Tribunalul Municipiului Bucuresti, solicit ca domnul Dan Sova sa isi ceara public scuze pe aceleasi posturi de televiziune unde a facut acele afirmatii, pentru ca a mintit populatia si m-a calomniat, sa publice hotararea in 4 ziare nationale si sa plateasca daune morale in valoare de 700.000 lei”, a spus Monica Macovei.

 

sursa: stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Foc de armă la frontiera cu Republica Moldova pentru reţinerea unor contrabandişti

URMĂTORUL ARTICOL

Klaus Iohannis si Victor Ponta participa la ceremonia de investitura a noului sef al Statului Major General al Armatei

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in