Monica Macovei la Iaşi: „Iau în calcul înfiinţarea unui partid care să-mi susţină proiectele în 2016”

Planul înfiinţării noii formaţiuni politice ar fi generat de presiunea voluntarilor care lucrează pentru campania electorală a candidatului independent Monica Macovei. ”Este evidentă o dorinţă a voluntarilor de a nu lăsa entuziasmul să se se ducă. Sunt mii de oameni implicaţi în campania mea, cu care am vorbit. Iau în calcul să facem o mişcare civică ce poate fi transformată într-un partid. Vreau în 2016 un partid care să-mi susţină proiectele”, a spus Monica Macovei. Ea a susţinut că nu are banii de care dispun partidele în această campanie electorală şi că toate donaţiile primite le-a raportat la Autoritatea Electorală Permanentă, criticând totodată ”afişajul excesiv” al PSD, care are panouri în toate oraşele. Monica Macovei s-a întâlnit, marţi, cu studenţii ieşeni, dar şi cu voluntarii implicaţi în campania sa electorală, după care a vizitat o firmă din Iaşi care produce interfoane.

Întrebată de un angajat al firmei cum îl va schimba pe Victor Ponta din funcţia de premier dacă va ajunge preşedinte, Macovei a spus că va respecta legea, dar că ”poate îl dau jos ai lui din PSD”. ”Dacă ei nu-l dau, asta e. Nu poţi dizolva Parlamentul, că încălcăm Constituţia şi ieşim din Europa. În schimb, putem crea o majoritate care printr-o moţiune de cenzură să demită Guvernul”, a precizat Monica Macovei pentru Agerpres. Candidatul independent la Preşedinţie Monica Macovei a declarat la Iaşi că în România există bani pentru sănătate, educaţie şi infrastructură, însă aceştia trebuie recuperaţi din economia subterană şi aduşi la bugetul de stat. „Aceşti bani nu vin înapoi la bugetul de stat pentru că ANAF nu-şi face treaba aşa cum trebuie. Instituţiile publice trebuie depolitizate. Evaziunea fiscală în România a fost evaluată de Banca Mondială la 50 miliarde de euro, acum doi ani de zile”, a spus Macovei.
Sursa: adevarul.ro

Planul înfiinţării noii formaţiuni politice ar fi generat de presiunea voluntarilor care lucrează pentru campania electorală a candidatului independent Monica Macovei. ”Este evidentă o dorinţă a voluntarilor de a nu lăsa entuziasmul să se se ducă. Sunt mii de oameni implicaţi în campania mea, cu care am vorbit. Iau în calcul să facem o mişcare civică ce poate fi transformată într-un partid. Vreau în 2016 un partid care să-mi susţină proiectele”, a spus Monica Macovei. Ea a susţinut că nu are banii de care dispun partidele în această campanie electorală şi că toate donaţiile primite le-a raportat la Autoritatea Electorală Permanentă, criticând totodată ”afişajul excesiv” al PSD, care are panouri în toate oraşele. Monica Macovei s-a întâlnit, marţi, cu studenţii ieşeni, dar şi cu voluntarii implicaţi în campania sa electorală, după care a vizitat o firmă din Iaşi care produce interfoane. Întrebată de un angajat al firmei cum îl va schimba pe Victor Ponta din funcţia de premier dacă va ajunge preşedinte, Macovei a spus că va respecta legea, dar că ”poate îl dau jos ai lui din PSD”. ”Dacă ei nu-l dau, asta e. Nu poţi dizolva Parlamentul, că încălcăm Constituţia şi ieşim din Europa. În schimb, putem crea o majoritate care printr-o moţiune de cenzură să demită Guvernul”, a precizat Monica Macovei pentru Agerpres. Candidatul independent la Preşedinţie Monica Macovei a declarat la Iaşi că în România există bani pentru sănătate, educaţie şi infrastructură, însă aceştia trebuie recuperaţi din economia subterană şi aduşi la bugetul de stat. „Aceşti bani nu vin înapoi la bugetul de stat pentru că ANAF nu-şi face treaba aşa cum trebuie. Instituţiile publice trebuie depolitizate. Evaziunea fiscală în România a fost evaluată de Banca Mondială la 50 miliarde de euro, acum doi ani de zile”, a spus Macovei.

Citeste mai mult: adev.ro/ndsv7r

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cel mai puternic laser din Europa a fost inaugurat la Măgurele

URMĂTORUL ARTICOL

De ce îşi pierd femeile interesul faţă de sex?

Ultimele știri de la Eveniment