Mugur Isarescu va candida pentru un nou mandat de guvernator, in 2014, a dezvaluit, vineri seara 10 octombrie, consilierul acestuia, Adrian Vasilescu

„In octombrie 2014 sunt alegeri pentru consiliul de administratie al BNR, inaintea prezidentialelor din noiembrie”, a precizat oficialul BNR.

In plus, Vasilescu a explicat si de ce nu va candida guvernatorul BNR la presedintia Romaniei, posibilitate evocata de Ion Iliescu si de Victor Ponta, vineri.

„In 2000, cand a candidat, a fost un exercitiu. Nu s-au castigat alegeri in tara romaneasca fara sa-ti ataci adversarul, ci doar spunand ceea ce vrei sa faci. A acceptat, cu mari presiuni, pentru ca a reusit cele trei obiective pe care si le-a stabilit, cat a stat in fruntea Guvernului: cresterea economica, sa transforme inflatia in dezinflatie, iar Romania sa bata palma cu Uniunea Europeana pentru 2007.

Atunci cand a plecat de la Guvern, in decembrie 2000, a lasat aceste trei obiective ‘la cheie’. Programul pe care l-a facut atunci Mugur Israrescu a mers inainte cu doua Guverne: Nastase si Tariceanu, pana cand Romania a aderat la UE”, a afirmat Adrian Vasilescu, la Digi 24.

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ar fi un candidat bun la alegerile prezidentiale, dar nu candideaza.

„Ar fi, dar nu candideaza. Toti cei care nu candidam avem sanse foarte mari, doar cei care candideaza, saracii, au probleme cu sansele. Ceilalti, de pe margine, totdeauna suntem mai buni”, a spus Ponta, intr-o conferinta de presa dupa sedinta USL.

Premierul a replicat, astfel, la ceea ce a spus Ion Iliescu, in aceeasi zi. Fostul presedinte al Romaniei a apreciat ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ar fi un candidat potrivit, „cu foarte multe sanse”, in eventualitatea in care s-ar inscrie in cursa pentru Cotroceni.

„El a mai incercat de vreo doua-trei ori. Ar fi un candidat cu foarte multe sanse”, a spus Iliescu, prezent la manifestarea de acordare a titlului Doctor Honoris Causa guvernatorului BNR.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Noi cutremure in Banat! Vezi ce cauta milionarul Ovidiu Tender in subteran

URMĂTORUL ARTICOL

Brigitte Bardot i-a adresat joi, 18 octombrie, „presedintelui nefericitei Romanii” Traian Basescu o scrisoare deschisa in care il intreaba „unde sunt sumele primite de la Comisia Europeana pentru vaccinarea cainilor impotriva turbarii”

Ultimele știri de la Actualitate