romania_turcia

Nationala Romaniei a pierdut al treilea meci in grupa D a preliminariilor CM 2014, 0-2 cu Turcia si se afla pe locul patru in grupa

Euforia victoriei cu Ungaria s-a stins după doar patru zile, într-o mare de amărăciune.

Euforia victoriei cu Ungaria s-a stins după doar patru zile, într-o mare de amărăciune.

 Avertizaţi de selecţioner că tricolorii nu îşi vor asuma riscuri în meciul cu Turcia, nu ne aşteptam la un festival al ocaziilor la poarta lui Volkan Demirel, dar nici nu ne închipuiam că turcii ne vor înghesui într-atât în propriul teren şi ne vor face să părem o naţională atât de mică.

Indiferent dacă a fost vorba de tactica lui Piţurcă sau diferenţa de valoare dintre cele două naţionale, scorul de 2-0 şi maniera în care tricolorii au pierdut marţi seara, pe Arena Naţională, ne ridică mari semne de întrebare cu privire la puterile noastre de a ajunge la Mondialele din Brazilia.

Şanse mai există, însă până acolo trebuie să ajungem să recăpătăm locul doi în grupa D, iar apoi să trecem de baraj.

Meciul cu Turcia a început prost şi s-a sfârşit la fel. Oaspeţii au avut prima ocazie mare, în minutul 10, iar la jumătatea primei reprize au deschis scorul, Burak Yilmaz reuşind să reia dintre Chiricheş şi Goian.

Dacă în prima repriză, România practic nu a contat în atac, tricolorii au fost mai activi în partea secundă, însă Bogdan Stancu a marcat din ofsaid, iar Adi Popa a ridicat tribunele în picioare, ţintind bara din 14 metri. Diferenţa pe tabelă au făcut-o însă tot turcii, în ultimul minut al prelungirilor, când au punctat pentru 2-0.

În celelalte două jocuri ale grupei D, Ungaria – Estonia 5-1 şi Andorra – Olanda 0-2, olandezii fiind dealtfel siguri de locul 1 în grupă şi calificarea la Mondiale. Atât Ungaria cât şi Turcia mai au de jucat cu Olanda, iar dacă vor pierde meciurile cu batavii, iar tricolorii vor câştiga disputele cu Andorra (în deplasare) şi Estonia (acasă), atunci echipa noastră s-ar clasa pe locul 2 în grupă la finalul preliminariilor.

Au mai rămas de disputat: (11 octombrie) Andorra – România, Olanda – Ungaria, Estonia – Turcia; (15 octombrie) Ungaria – Andorra, România – Estonia, Turcia – Olanda.

Clasamentul grupei D

1. OLANDA – 22 p

2. Ungaria – 14 p

3. Turcia – 13 p (golaveraj 14-7)

4. România – 13 p (golaveraj 13-12)

5. Estonia – 7 p

6. Andorra – 0 p

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Criza de sange in unitatile medicale iesene! Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Iasi va organiza o noua campanie de donare de sange in randul angajatilor de la Antibiotice

URMĂTORUL ARTICOL

Patru persoane au fost ranite, marti seara (10.09.2013), in urma unui accident care a avut loc in centrul municipiului Husi, dupa ce doua autoturisme s-au ciocnit frontal in intersectia Bulevardului 1 Mai cu strada 14 Iulie

Ultimele știri de la Sport