Nemulțumirea unui tânăr străin student la UMF Iași: Plătesc 7.500 de euro și nu am nici măcar hârtie igienică la baie
Nemulțumirea unui tânăr străin student la UMF Iași: Plătesc 7.500 de euro și nu am nici măcar hârtie igienică la baie

Nemulțumirea unui tânăr străin student la UMF Iași: Plătesc 7.500 de euro și nu am nici măcar hârtie igienică la baie – VIDEO

Studenții de la UMF Iași sunt nemulţumiţi de faptul că Rectoratul a decis majorarea taxelor anuale și creșterea tarifelor căminelor ce țin de Universitate. Un strudent străin a apărut la protestele de luni cu o pancartă în care a explicat faptul că plătește 7.500 de euro şi nici măcar nu are hârtie la baie!

Protestele de la UMF Iași au avut loc luni, iar studenții au scandat împotriva rectorului Viorel Scripcariu și împotriva măririi taxelor. O altă nemulțumire a acestora constă în constrângerea, adică obligarea studenților să fie prezenți la cursurile care până acum erau facultative.

 

Nemulțumirea unui student străin de la UMF Iași

Studentul eeste orignar din Israel și este nemulţumit de condițiile pe care UMF Iași i le oferă. Acesta a ajuns în Iași după ce a studit facultățile din Israel și a decis să se mute în altă țară. La o căutare pe Google, studentul a fost tentat să vină la Iași. Tânărul a spus că dorește să precizeze că oamenii, cultura și oraşul sunt extraordinare:

” Mulţumesc tuturor care au venit, noi suntem studenţii străini care plătesc atât de mult către Universitate și au parte de puțin. Îi rog, îi întreb pe toți românii dacă pot face o donație pentru hârtia igienică din băi, pentru noi, pentru viitori doctori. V-am fi foarte recunoscători pentru acest lucru. Am venit în România din Israel, am studiat universitățile din Israel apoi am decis că vreau să mă fac medic. Am dat o căutare pe Google pentru locuri în care să vin să studiez și am descoperit Iașul, mi-a plăcut orașul, mi-au plăcut oamenii, mi-au plăcut românii, cultura lor și din aceste considerente am venit să studiez aici.” a explicat acesta.

@iorgavlad007 #protest #medicin #iasiromania ♬ sunet original – IORGA VLAD

Vreau să fiu doctor și încă unul bun

Una dintre cele mai mari nemulţumiri pe care acesta le are este cea că regulamentul universității se shimbă de la an la an, iar condițiile de examinare sunt diferite, făcând foarte dificilă adaptarea studenților. Ba mai mult, acesta susține că nu există nici măcar hârtie igienică în băile din Universitate și că unii profesori pur și simplu citest din prezentarea Power Point, lucru pe care îl poate face și el din comoditatea casei:

” Este greu pentru că în fiecare an primim noi reguli, pentru examene, pentru partea practică. Trăim din examen în examen, nu mai avem timp să studiem. Vrem să fim doctori, să fim doctori buni și cerem condiții minime cum ar fi hârtia la baie. Sunt unii profesori care chiar pun pasiune, își dau sufletul tot timpul pentru studenți, dar sunt şi profesori care pur și simplu citesc de pe prezentare, iar să citesc de pe prezentare, o pot face acasă! ” a conchis studentul.

În spaţiul virtual au apărut, după proteste, numeroase poze în care studenții arată condițiile precare în care sunt nevoiți să învețe. Vorbim despre camere de cămin cu igrasie, săli de cursuri cu bucăți de tavan lipsă sau vestiare neigienice și echipamente lipite cu scoci.  Așadar, studentul străin de la UMF Iași este îndreptățit să aibă nemulțumiri ţinând cont că taxa anuală de studiu este una imensă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Multiplul campion la box, Claudiu Tîrzoman, a scăpat de arestul preventiv – EXCLUSIV

URMĂTORUL ARTICOL

Harta zgomotului din Iași este roșie! Cum arată marile capitale europene?

Ultimele știri de la Deschideri