Noi mijloace de transport pentru ieșenii din zona metropolitană! Primăria va cumpăra microbuze și midibuze de la firme îngropate în datorii

/

Municipalitatea ieșeană va aloca câteva milioane de lei pentru achiziția a aproape 30 de mijloace de transport în comun pentru zona metropolitan. Procedura a fost atribuită la trei societăți comerciale, care în perioada următoare vor livra aceste mijloace de transport în comun.

Municipalitatea ieșeană va cumpăra mai multe mijloace de transport în comun pentru ieșenii care locuiesc în afara orașului. Mijloacele vor fi gestionate de Asociația Metropolitană de Transport Public Iași, la mijloc fiind vorba de 29 de autobuze, midibuze și microbuze. Valoarea totală a achiziției este de aproape 3,5 milioane de lei. Licitația a fost împărțită pe loturi și a ajuns la trei firme diferite care vor livra aceste mijloace de transport în comun.

3,5 milioane lei pentru mijloacele de transport în comun

Procedura a avut mai multe loturi, conform specificațiiloe apărute pe platforma de achiziții publice.

„Contractul prevede achiziția de mijloace de transport pentru zona metropolitană. Este vorba de mai multe bucăți de autobuze de 12 metri lungime, patru loturi a patru mijloace de transport. Contractul prevede și achiziția unor midibuze de 8 până la 10 metri lungime. În acest caz este vorba de trei loturi, din care două a câte trei midibuze și un lot cu patru bucăți”, se arată în descrierea contractului. Municipalitatea va mai cumpăra și trei microbuze, mijloace de transport în lungime de 6-7 metri.

Firme cu datorii vor livra autobuzele la Iași

Firma Megarosa Trade SRL a prins un contract de un million de lei pentru a livra trei midibuze și trei mocrobuze. Societatea cu sediul în Sectorul 2 București a avut în cursul anului 2022 o cifră de afaceri de 40 milioane lei, un profit de 1,6 milioane lei și pierderi de 5,6 milioane lei. Firma a avut doar doi angajați înregistrați. Firma Mercator Transilvania SRL va livra 12 autobuze, prinse în trei loturi, contractual având o valoare de 1,8 milioane lei. Firma cu sediul în județul Sălaj a avut pe 2022 o cifră de afaceri de 6,8 milioane lei, profit de 168 mii lei și datorii de 6,8 miliaone lei, la un număr de 6 angajați. Ultimul contract a fost atribuit firmei AIC Trucks SRL, societate care va livra 4 autobuze, prinse în primul lot. Valoarea contractului este de 640 mii lei. Firma cu sediul în comuna Chiajna a avut o cifră de afaceri, pe 2022, de 407 milioane lei, un profit de 12,2 milioane lei și a înregistrat datorii de 112,5 milioane lei. Firma a avut 76 de angajați înregistrați oficial.

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Se reiau lucrările de la Teatrul Național Iași! Iată cum va arăta noua esplanadă – Galeria Foto

URMĂTORUL ARTICOL

Mircea Geoană a fost la Iași! Secretarul general adjunct al NATO a dezbătut secturitatea flancului estic al Organizației

Ultimele știri de la Actualitate