Noi schimbari incepand cu 1 aprilie! Afla tot ce trebuie sa stii despre noile carti de identitate! Tu esti pro sau contra buletinelor biometrice ce vor fi introduse cu 1 aprilie 2014?

Buletine biometrice de la 1 aprilie. Documentul va reda in continuare numele si prenumele, sexul, cetatenia, data si locul nasterii, semnatura, fotografia, codul numeric personal si adresa.

 

 

Pro si contra buletine biometrice

 

Sintetizand, principalele argumente aduse de reprezentantii celor doua parti implicate in dezbaterea cu privire la tehnologia biometrica de identificare, extrase din PaymentsJournal, sunt urmatoarele, scrie ziare.com. 

 

 

Pro: cardurile ofera numeroase oportunitati dincolo de scopul de identificare, in domeniu platilor si al imbunatatirii eficientei guvernamentale. De exemplu, in Portugalia, cartea de identitate cu cip preia functiile a altor cinci carduri emise de guvern – vechea carte de identitate, cartea de alegator si instrumentele folosite pentru plata taxelor, in domeniul securitatii sociale si in cel al serviciilor sociale.

 

 

Contra: datele personale critice pot fi prea usor furate si, de asemenea, aceasta tehnologie ofera guvernului mai multe informatii despre cetatenii sai decat este nevoie.

 

Adoptarea noii tehnologii de identificare s-a realizat diferit in Europa. In timp ce tari ca Danemarca si Irlanda au respins pur si simplu ideea, alte tari au impus-o ca obligatorie. Cele mai multe insa le dau cetatenilor posibilitatea de a alege. In unele cazuri, ideea a fost abandonata ca urmare a opozitiei intampinate.

 

In martie 2013, Adunarea Nationala a Frantei a adoptat o lege care propunea crearea unui buletin biometric pentru cetatenii francezi, in scopul combaterii furtului de identitate.

 

Cardurile urmau sa includa informatii personale precum amprenta, fotografia, inaltimea si culoarea ochilor. In aceeasi luna, Curtea Constitutionala a Frantei a decis ca legea este neconstitutionala, potrivit Le Monde.

 

 

 

Realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Romani, nu e o farsa! Incepand cu 1 aprilie se anunta o serie de scumpiri. Afla ce se scumpeste si cu cat

URMĂTORUL ARTICOL

Au umilit si santajat o colega de liceu cu o serie de poze porno insa au ajuns la inchisoare. Este pedeapsa primita de doua eleve din Husi pentru gestul facut

Ultimele știri de la Actualitate