Noul sistem de taxare din transportul public iesean

Preturile sunt tot mai atractive pe masura ce intervalul de valabilitate a titlului de transport creste.

De ce abonament unic?

Abonament unic: abonament valabil pe toate liniile pe diverse perioade de timp.

Avantaje:

reconfigurarea traseelor pentru optimizarea retelei de transport si a utilizarii parcului de vehicule, fara a afecta mobilitatea calatorilor;

simplificarea modului de eliberare si utilizare a abonamentelor;

fidelizarea utilizatorilor transportului public;

atragerea de noi utilizatori, cu efecte benefice pentru cresterea calitatii vietii in mediul urban, prin reducerea nivelului de trafic si a noxelor;

cresterea estimata a incasarilor operatorului de transport public.

In Romania abonamentul unic a inceput sa fie introdus din anul 2009.

Primul oras care a renuntat la abonamentele clasice pe o linie si pe doua linii si a redus semnificativ valoarea abonamentului pe toate liniile a fost Oradea, urmat, in ordine, de Sibiu, Suceava, Arad, Alba-Iulia, Ploiesti, Craiova, Brasov.

Efectele sunt usor diferite in functie de particularitatile fiecarui sistem de transport, dar, pe ansamblu, s-a observat cresterea numarului abonamentelor vandute, scaderea celui al biletelor si cresterea usoara a incasarilor totale.

In toate orasele in care a fost introdus abonamentul unic, pretul acestuia atat la momentul introducerii, cat si dupa cresterea care a urmat in unele cazuri, a fost si a ramas mult mai mic decat cel al fostelor abonamente pe toate liniile.

Noua oferta de bilete a C.T.P. Iasi

Pentru a conferi coerenta adoptarii abonamentului unic, calatorii care utilizeaza bilete vor beneficia de aceeasi facilitate pe care o ofera abonamentul unic – deplasarea folosind un singur bilet cu valabilitate de timp, indiferent de numarul de transbordari.

Vor fi disponibile la tonetele C.T.P. si la terti bilete cu pret intreg valabile 90 de minute (cu una si doua calatorii) si 24 de ore, iar prin aplicatia 24Pay&Go (Plateste si mergi), pentru telefoane mobile, bilete cu pret intreg valabile 90 de minute (pentru o calatorie) si 24 de ore.

Elevii si studentii vor putea achizitiona de la tonetele C.T.P. bilete cu pret redus 50%, valabile 90 de minute (cu una si doua calatorii) si 24 de ore.

 

 

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Topul celor mai bune licee din Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Mii de euro pentru tineri care nu mai învață și nu au nici job

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in