O dieta moderata in grasimi va poate ajuta mult mai bine sa pierdeti din greutate pe termen lung decat un regim fara lipide

Cercetatorii de la Harvard au demonstrat ca o dieta moderata in grasimi va poate ajuta mult mai bine sa pierdeti din greutate pe termen lung decat un regim fara lipide.

 

Accelereaza arderea caloriilor

 

Nu orice fel de grasimi va pot ajuta sa slabiti, ci acelea care tintesc o anumita regiune din corp, cum ar fi zona abdominala. Este vorba despre grasimile mononesaturate (MUFA), cele care provin din uleiurile de masline, nuci si avocado. Studiile anterioare, publicate in „Jurnalul Britanic de Nutritie“, au aratat ca aceste grasimi sanatoase contribuie la o scadere generala in greutate, chiar si atunci cand oamenii nu modifica numarul caloriilor aduse in organism.

 

Alte cercetari s-au concentrat asupra rolului pe care il pot avea mesele de dimineata bogate in grasimi sanatoase asupra scaderii in greutate. S-a demonstrat ca grasimile mononesaturate pot accelera arderea caloriilor, timp de cinci ore dupa prima masa, iar efectele se simt in special in cazul celor cu grasime abdominala.

 

Previn imbatranirea si sunt satioase

 

Dieta bazata pe grasimi sanatoase ajuta nu doar la mentinerea greutatii, ci si la prevenirea diabetului de tip 2 si la indepartarea bolilor de inima. Asta deoarece scade colesterolul rau din organism si creste cel bun. Un studiu italian arata, la randul lui, ca regimul bogat in grasimi mononesaturate previne inflamatiile celulelor si imbatranirea lor.

 

Specialistul „Prevention“, Cynthia Sass, spune ca aceste grasimi sunt si extrem de satioase. De asemenea, ea mai sugereaza sa va controlati atent numarul de calorii pe care il aduceti in organism si sa nu consumati mai mult de 400 la fiecare masa.

 

Pentru femei, ideal ar fi sa nu consume mai mult de 1.600 de calorii pe zi, iar pentru barbati – 2.000. In felul acesta nu veti pierde nici energie, nici masa musculara.

 

REGULI IN DIETE

 

Mancati alimente de calitate, tineti stresul sub control

 

> Mancati putin si des, cu pauza de 4-5 ore intre mese, astfel incat sa controlati mai usor nivelul glicemiei, senzatia de foame si metabolismul.

 

> Atitudinea pe care o aveti fata de mancare este si ea importanta. Daca o sa va pese de calitatea alimentelor pe care le aduceti in organism, o sa va fie mult mai usor sa pierdeti din greutate.

 

> Ideal ar mai fi sa tineti stresul sub control, intrucat hormonul produs in conditii de anxietate (cortizolul) va poate determina sa mancati multe dulciuri. Cand cortizolul este mare, caloriile in plus se depoziteaza direct pe abdomen.

 

> Tinerea unui jurnal in care sa inregistrati ce mancati si in ce cantitati, va va ajuta sa identificati factorii care va fac pofta de mancare. In felul acesta veti identifica obiceiurile rele si o sa va fie mai usor sa le corectati.

 doctorulzilei.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata de ce trebuie sa consumi kiwi!

URMĂTORUL ARTICOL

Afla ce alimente te feresc de cancer, de diabet si de boli cardiovasculare

Ultimele știri de la Sanatate