O echipa de control de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi a inceput un control la Spitalul de Copii Sf.Maria

 

 

 

Ieri, o echipa de control de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi a inceput un control la Spitalul de Copii Sf.Maria.

In timp ce reprezentantii de la DSP se aflau in spital, ingrijitoarele de la spital spalau de zor holurile. La un moment dat, cei doi inspectori de la DSP mergeau chiar in urma acestora, care stergeau cu mopul. Ca orice control efectuat de DSP in spitalele din Iasi, acesta se va finaliza cu brio: acolo unde se vor constata deficiente, acestea vor fi puse pe seama lipsei fondurilor. „In urma articolelor aparute in cotidianul BUNA ZIUA IASI, conducerea Directiei de Sanatate Publica s-a autosesizat si astazi (ieri – n.r.) a trimis o echipa in control. Concluziile si eventualele sanctiuni vor fi gata, cel mai probabil, saptamana viitoare”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Spitalul Sf. Maria din Iasi. 

 

In unitatea medicala, exista spatii unde nu s-a varuit niciodata de cand a fost inaugurat spitalul, din anul 1970, peretii fiind innegriti de mizerie. De asemenea, o mare parte din tamplaria de la ferestre si usi nu a fost inlocuita, aflandu-se intr-un avansat proces de degradare. Unele ferestre sunt batute in cuie ca sa nu poata fi deschise si sa cada peste vreun copil. La multe dintre grupurile sanitare, instalatia sanitara este defecta si apa este lasata sa curga zi si noapte. Multi parinti evita sa faca dus copiilor pe perioada spitalizarii, pentru ca ar putea pleca acasa cu alte boli. Mobilierul din majoritatea saloanelor este extrem de deteriorat, ruginit, si nu a mai fost inlocuit de 44 de ani. La etajele superioare, noaptea, gandacii umbla peste tot. Unele geamuri termopan sunt prinse cu leucoplast, pentru ca sunt defecte. La usile de la unele grupuri sanitare, lipsesc pana si manerele. Praful si paianjenii stau la loc de cinste la ferestre si tavane. 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Romania indeplineste in 2014 toate criteriile de aderare la Zona Euro!

URMĂTORUL ARTICOL

Revoltator! O strada din Iasi arata dezastuos de ani buni si nicio autoritate publica nu-si revendica responsabilitatea de a-l repara. Vezi detalii

Ultimele știri de la Sanatate