fmi

O misiune a Fondului Monetar International se va afla la Bucuresti, in perioada 22 octombrie – 5 noiembrie 2013

O misiune a Fondului Monetar International (FMI) se va afla la Bucuresti, in perioada 22 octombrie – 5 noiembrie 2013, pentru discutii privind evaluarea Acordului Stand-By cu Romania, care a fost aprobat pe 27 septembrie 2013.

 

 Boardul FMI a aprobat, pe 27 septembrie, scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile romane pentru incheierea unui nou acord de tip preventiv in valoare de aproximativ doua miliarde de euro, pentru o perioada de doi ani, la care se adauga alte doua miliarde de euro de la Comisia Europeana.

„Misiunea va discuta cu autoritatile romane evolutiile economice recente si prioritatile reformei economice. Misiunea FMI, condusa de Andrea Schaechter, va avea loc in comun cu echipe ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale si pe langa autoritati, vor avea loc intalniri cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, ai bancilor si cu organizatii ale societatii civile. Rezultatele vor fi facute publice la sfarsitul misiunii”, arata un comunicat emis de reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Acesta este al treilea acord solicitat de Romania Fondului Monetar International, de la declansarea crizei economice. Primul a fost incheiat in 2009, iar al doilea, de tip preventiv, in 2011, potrivit economica.net.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mai multi vamesi din Vama Albita au fost saltati marti dimineata (22.10.2013) de procurorii DNA pentru mita si sunt suspectati de contrabanda

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie ieseni! Uniunea Europeana a scos Moldova de pe harta autostrazilor care ar urma sa primeasca finantare de la forul continental in urmatorii ani

Ultimele știri de la Actualitate