O nouă centrală de termoficare va apărea la Iași! Primăria vrea un CET pe gaz lângă Holboca

/

O nouă centrală de termoficare ar putea apărea la Iași! Primăria municipiului Iași vrea să depună un proiect pe o linie de finanțare europeană pentru u nou CET pe gaz,  lângă Holboca. În fapt, ar fi vorba de transformarea actualului CET de la Holboca dintr-o centrală pe cărbune într-una pe gaz.

Proiect nou de termoficare în municipiul Iași. Primarul Mihai Chirica a menționat că autoritatea locală vrea să implementeze un proiect privind o nouă centrală de termoficare, una care va funcționa pe gaz, în locul celei actuale de la Holboca.

O nouă centrală CET la Iași

Primarul Mihai Chirica a far toate detaliile legate de noua centrală de termoficare a municipiului Iași.

„Sistemul de termoficare va continua să fie modernizat. Ministrul Energiei ne-a prezentat cele cinci programe care vor intra pe ghidurile de finanțare până la sfârșitul acestui an. Noi apelăm pentru două din ele. Construirea unei noi centrale termice, construirea unei centrale pe panouri solare, reprezintă două dezbateri la Comisia Europeană”, a spus primarul Mihai Chirica.

Probleme cu gazul la Iași

Edilul municipiului Iași a menționat că mingea se află în terenul celor de la Transgaz.

„Noi mai avem nevoie pentru racordul de gaz la Centrala de la Holboca și depindem de Transgaz. Noi nu am aplicat la prima sesiune  pentru că nu avem racordul de gaz. Ne dorim să racordăm și zona metropolitană. Avem nevoie de un aviz de la Transgaz pentru a putea depune proiectul. Trebuie ca ei să vină cu o conductă cu presiune înaltă din zona de sud. Nu ne putem conecta la conducta de la Ungheni”, a mai spus edilul Iașului.

Peste 20 mii apartamente racordate la CET

În prezent nu municipiul Iași sunt peste 20 mii de apartamente racordate la sistemul de termoficare al orașului.

„Sistemele centralizate sunt singurele care răspund marilor aglomerații urbane și care răspund provocărilor privind reducerea noxelor în atmosferă”, a adăugat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Șoc la Primăria Rediu! Un concurs trucat pentru postul de arhitect șef a adus mascații la poartă

URMĂTORUL ARTICOL

Primăria se împrumută cu 40 milioane de euro ca să treacă de iarnă!

Ultimele știri de la Actualitate