O nouă ședință la Primăria Iași! Supermarket pe un teren de 2 milioane euro în Bucium

/

Plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va reuni la finalul acestei săptămâni într-o nouă ședință ordinară a deliberativului local. Pe ordinea de zi vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care unele vânzări de terenuri, aprobarea unor planuri urbanistice zonale, dar și alte proiecte derulate de autoritatea locală.

Aleșii locali ai municipiului Iași se vor întruni în data de 30 iunie 2023 într-o nouă ședință ordinară a plenului Consiliului Local Iași. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura 24 de proiecte de hotărâre, aceasta putând fi suplimentată până la momentul dezbaterilor din plen. Consilierii locali vor discuta despre modificarea registrului spațiilor verzi din oraș. În baza unui proiect privind introducerea unor suprafețe de teren în documentele municipalității. De asemenea, pe ordinea de zi va mai figura un proiect legat de modernizarea Colegiului Național ”Garabet Ibrăileanu” din municipiul Iași.

Investiții în grădinițele din municipiul Iași

Totodată, consilierii locali vor mai discuta și despre aprobarea documentației legate de modernizarea Grădiniței cu nr 11, instituție ce funcționează pe strada Decebal, din cartierul Cantemir. De asemenea, autoritatea locală a demarat procedurile pentru reabilitarea Grădiniței cu program prelungit nr.14 din cartierul Canta.  În calcul intră și modernizarea zonei din jurul Grădiniței Sf. Sava din municipiul Iași, proiect care va fi analizat de consilierii locali.

Noi PUZ-uri aprobate în municipiu

Plenul Consiliului Local al municipiului Iași va mai discuta și despre avizarea unor planuri urbanistice zonale din oraș. În acest caz este vorba de un plan urbanistic zonal din Șoseaua Bucium, nr.42, plan care face referire la construirea unui supermarket în zonă. Este vorba de un supermarket Penny din Bucium, proiect depus de firma Rewe Projktewiklung SRL. Terenul de 9.000 mp a fost luat cu 2 milioane de euro de la Firma Ropharma, investitorul având toate avizele pentru supermarketul respectiv.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ce avere are primarul municipiului Iași, Mihai Chirica? Edilul are mii de metri pătrați de teren

URMĂTORUL ARTICOL

Iată programul Poli Iași în noul sezon de SuperLiga!

Ultimele știri de la Actualitate