ULTIMĂ ORĂ:

O persoana a murit, iar alta a fost ranita, sambata dimineata (30.11.2013), dupa ce o macara a cazut peste pontonul unde ancoreaza bacurile, in Portul Braila

O persoana a murit, iar alta a fost ranita, sambata dimineata (30.11.2013), dupa ce o macara a cazut peste pontonul unde ancoreaza bacurile, in Portul Braila
Citit : 2 views Comentariu

 

 

 

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 9.00, în Portul Brăila. O macara şenilată, cu o greutate de 20 de tone, a căzut peste pontonul unde ancorează bacurile.

Un bărbat care mergea cu bicicleta pe ponton, în zona trecerii cu bacul spre Insula Mare a Brăilei, a fost prins sub macara şi a murit. Manipulantul macaralei a fost rănit, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila.

 

La faţa locului se află angajaţi de la Transporturi Navale, poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila. Va urma şi o anchetă a Inspectoratului judeţean de Muncă pentru a se stabili dacă acesta este un accident de muncă.

 

Şeful ITM Brăila, Dumitru Văduva, a declarat că macaraua făcea lucrări pe malul Dunării, în zona Stânca, unde se trece cu bacul spre Insula Mare a Brăilei.

 

„Facem primele cercetări. Este vorba despre o instalaţie de foraj, de circa o sută de tone, care efectua lucrări pe malul Dunării, la trecerea bacului spre Insula Mare a Brăilei. Instalaţia de foraj era în deplasare şi la un moment dat, apropiindu-se prea mult de malul Dunării, malul s-a prăbuşit sub şenile, iar utilajul s-a înclinat şi s-a răsturnat peste capul de pod al bacului”, a spus Dumitru Văduva, citat de Mediafax.

 

El a precizat că persoana rănită este coordonatorul punctului de lucru. Inginerul a fost rănit uşor la o mână, însă se află în afara oricărui pericol.

 

Conform şefului ITM Brăila, lucrările erau făcute de o societate din Brăila, iar utilajul era închiriat de la o firmă specializată de foraj, din Bucureşti. „Se făcea o consolidare a accesului pentru trecerera cu bacul. Acum trebuie să vină o altă macara care să ridice macaraua răsturnată. Este o operaţiune de lungă durată”, a mai spus Dumitru Văduva.