O sculptură din Iași a fost distrusă de o femeie! Reacție violentă a ieșencei. Poliția a deschis anchetă- VIDEO

/

 

Opera de artă, intitulată Hidra, realizată de sculptorul Costin Ioniţă şi a fost expusă în Iași de ”Luna sculpturilor” a fost distrusă de o femeie sub ochii presei. Scupltura reprezentându-l pe Lenin, din care ies șapte capete, a fost expusă în zona Fundație, lângă Grupul statuar al Voievozilor. Sculptura a stârnit mai multe controverse, însă i-a făcut pe unii ieșeni să o și distrugă la propriu. Statuia a fost expusă și  în Bucureşti în anul 2012, aceasta simbolizând lipsa de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti.

Pe site-ul wowiasi.ro au apărut imagini în care o femeie se arată revoltată de modul în care arată statuia expusă în Iaşi şi o loveşte cu piciorul.“Mai venim cu cineva şi să dărâmăm, să tăiem asta. Din gâtul ăstuia ies nişte şerpi, nu are cum să fie nişte flori“, precizează femeia. De asemenea, o altă femeie îşi face cruce în faţa statuii şi spune că a venit să vadă creaţia cu ochii ei. “Nu am putut să adorm azi-noapte după ce am văzut-o pe internet şi am venit aici să văd cu ochii mei”, a precizat ieşeanca.

Poliţiştii ieşeni au demarat cercetări în urma imaginilor care arată cum una dintre femei loveşte statuia cu piciorul.

În urma imaginilor apărute în spaţiul public, privind o persoană care loveşte cu piciorul o statuie din Parcul Voievozilor din municipiul Iaşi, facem precizarea că poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Iaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la această situaţie şi vor fi efectuate verificări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt“, au precizat miercuri reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi.

Lucrarea va rămâne expusă în centrul Iaşiului timp de o lună.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iașul are și al doilea viceprimar! Bugetul pe 2024 a trecut fără probleme

URMĂTORUL ARTICOL

O asfaltare electorală în centrul Iașului! Șoferii reclamă că porțiunea de pe bulevardul Socola e plină de denivelări – FOTO

Ultimele știri de la Deschideri