citrice

O substanta din compozitia grepfrutului, dar si a altor citrice este un aliat de nadejde pentru sanatatea rinichilor. Vezi detalii

O substanta din compozitia grepfrutului, dar si a altor citrice este un aliat de nadejde pentru sanatatea rinichilor. Aceste fructe previn mai ales chisturile renale, arata un studiu recent.

O substanta din compozitia grepfrutului, dar si a altor citrice este un aliat de nadejde pentru sanatatea rinichilor. Aceste fructe previn mai ales chisturile renale, arata un studiu recent.

Narigenina, o substanta de baza din compozitia citricelor, ar putea sta la baza unor noi medicamente pentru tratarea bolii polichistice renale, potrivit specialistilor de la Universitatea Royal Holloway, St. George, Universitatea din londra si Kingston. Boala se transmite genetic si se manifesta prin formarea de chisturi la nivelul rinichilor, care duc, in timp, la reducerea functiilor renale, dar si la hipertensiune arteriala. Rinichii polichistici pot fi cauza unui infarct, atac cerebral sau anevrism cerebral, potrivit adevarul.ro.

Cele mai afectate sunt persoanele cu varste intre 30 si 60 de ani. Cum actioneaza Narigenina din citrice, mai ales din grepfrut, actioneaza asupra unei proteine, numita PKD2, care este responsabila cu dezvoltarea chisturilor la nivelul rinichilor, blocand formarea acestora. „Aceasta descoperire este un mare pas inainte in intelegerea bolii polichistice renale si a modurilor prin care aceasta poate fi tratata“, a subliniat profesorul Robin Williams, de la Universitatea Royal Holloway.

De obicei, rinichiul polichistic este depistat intre 40 si 60 de ani, pe fondul unei insuficiente renale, al hipertensiunii arteriale sau al maririi in volum al rinichilor. De asemenea, boala se manifesta prin dureri lombare (cauzate de marirea rinichilor), dureri abdominale, sange in urina, urinari frecvente, calculi renali sau infectii urinare frecvente.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Artistul plastic din Iasi Felix Aftene va expune, saptamana viitoare, la Copenhaga – Danemarca. Expozitia sa, intitulata „Taxidermia”, va avea vernisajul pe 11 octombrie 2013,la Galeria Oxholm

URMĂTORUL ARTICOL

Un accident mortal s-a produs marti (08.10.2013) pe DN67, la intrarea in Ramnicu Valcea. Doi politisti au murit si alti doi oameni au fost raniti dupa ce doua masini s-au lovit frontal. Accidentul a fost provocat chiar de un om al legii

Ultimele știri de la Sanatate