opera_sambata_iasi

Opera ieseana anunta un debut de stagiune grandios. Sambata 28 septembrie, pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfant vor evolua solistii, corul si orchestra, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea in cadrul evenimentului „Magia serii in sunet si lumina“

Opera ieşeană anunţă un debut de stagiune grandios. Iubitorii de muzică de calitate se vor bucura de o nouă ediţie a evenimentului „Magia serii în sunet şi lumină“, devenit tradiţional pentru instituţie.

Opera ieşeană anunţă un debut de stagiune grandios. Iubitorii de muzică de calitate se vor bucura de o nouă ediţie a evenimentului „Magia serii în sunet şi lumină“, devenit tradiţional pentru instituţie.

Sâmbătă, de la ora 20.30, pe pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt vor evolua soliştii, corul şi orchestra, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea. „Ne pregătim să primim mai mult de 7.000 de spectatori, câţi am avut anul trecut. În program sunt uverturi, arii celebre, momente de cor deosebite. E un repertoriu care va impresiona publicul“, a precizat Beatrice Rancea, managerul Operei.

„Troienele“, de 5 ori în 3 zile

Totodată, conducerea instituţiei se mândreşte cu participarea la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti. Opera va pune în scenă „Troienele“ de cinci ori pe parcursul a trei zile (25, 26, 27 octombrie), pentru a răspunde cererii mari de bilete. „Spre marea noastră bucurie, Andrei Şerban vine special de la New York ca să ţină repetiţiile şi să adapteze spectacolul pentru sala de la Odeon“, a mai menţionat Rancea. Spectatorii Operei vor putea urmări până la sfârşitul anului pe scena Teatrului Naţional nu numai reprezentaţii ale premierelor din stagiunea trecută, dar şi reluări ale unor producţii de acum un an şi jumătate – „Pescuitorii de perle“, „Văduva veselă“ şi „Elixirul dragostei“. „În stagiunea trecută am optat pentru a monta foarte mult: şase premiere în şase luni (n.r. – Troienele, Indiile galante, Sunetul Muzicii, Aida, D’ale carnavalului, Giselle) şi nu am mai avut timp să le jucăm. Am preferat să avem un bagaj important de spectacole pe care să le prezentăm publicului, impresarilor şi în festivaluri. De acum vom juca spectacolele de anul trecut până în decembrie. De exemplu, «Giselle» a avut doar premiera, dar este foarte cerută la casa de bilete“, a mai explicat Beatrice Rancea. De-a lungul lunii octombrie, Opera va mai participa la „Seara valorilor“ (organizată de Primărie), dar şi la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere (FILIT) cu o Gală extraordinară de operă, operetă şi musical-uri celebre.

Producţii mari

Odată cu intrarea în noul an, instituţia va începe pregătirile pentru „Traviata“ şi „Boema“, două producţii mari, pe care Opera îşi propune să le abordeze într-o manieră modernă. Beatrice Rancea a mai anunţat că anul viitor va fi din nou prezent la Iaşi maestrul Andrei Şerban, urmând să pună în scenă două spectacole grandioase. Tot printre planurile pentru anul 2014 se numără şi „Lacul lebedelor“. „Problema este că nu corespundem numeric şi probabil vom face o coproducţie cu o operă din ţară. Valoarea balerinilor noştri a crescut din punct de vedere tehnic şi interpretativ, dar numeric suntem puţini. Formula clasică este de 24 de lebede, la care se adaugă lebedele mici, lebedele mari, lebăda albă, cea neagră“, a punctat managerul Operei.

ziaruldeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Romanii au talent! Dupa ce a uimit o tara intreaga cu un numar de step impecabil, ieseanca Camelia Duta a fost pusa in situatia de a-si vinde pantofii pentru a-si repara acoperisul casei

URMĂTORUL ARTICOL

Politistii ieseni au declanşat o actiune de amploare in domeniul panificatiei, unde au descins la 100 de societati. Vezi ce au gasit in urma controalelor

Ultimele știri de la Eveniment