ULTIMĂ ORĂ:

Opera Nationala din Iasi este implicata intr-un nou scandal. Vezi motivul incredibil

Opera Nationala din Iasi este implicata intr-un nou scandal. Vezi motivul incredibil
Citit : 9 views Comentariu

 

 

 

Institutia condusa de managerul Beatrice Rancea, respectiv Opera Nationala Romana din Iasi (ONRI), este zguduita de un nou scandal.

De aceasta data, se pare ca totul a pornit de la evaporarea unei sume de bani din conturile sindicatului institutiei. In prim-plan se afla doi artisti: Cosmin Marcovici, presedintele actualului organism ce-i reprezinta pe angajati, si Bogdan Antoane, unul dintre fostii lideri ai miscarii sindicale din Opera ieseana. Conflictul a izbucnit inca de la mijlocul anului trecut, cand au existat discutii pe tema „disparitiei misterioase” a unor bani colectati in numele sindicalistilor. 

 

„Toata aceasta poveste a pornit inca din luna noiembrie a anului trecut (2013 – n.r.). Atunci, Antoane ar fi fost acuzat ca a luat din banii sindicatului… Era vorba de o suma foarte mare, aproximativ 600 milioane lei vechi. Mie imi vine greu sa cred ca acesta a facut asa ceva… Cat a fost el lider de sindicat, s-a semnat si un contract de consultanta juridica cu o doamna avocat Feraru, asta la indemnul liderului Cartel Alfa din Iasi. Oricum, acum ar putea fi vorba si de un conflict intern, dupa ce o perioada, Bogdan Antoane a fost un lider de sindicat apropiat de doamna Rancea, iar acum, domnul Cosmin Marcovici este cel apropiat de aceasta”, a dezvaluit un important artist al ONRI. Acum cateva zile, Marcovici a organizat o sedinta a sindicatului, in cadrul careia ar fi fost adus in prim-plan acest scandal. Interpelat telefonic de reporterii BUNå ZIUA IASI (BZI), asa-zisul lider de sindicat a dat dovada de agresivitate si de nesimtire crasa, asta cu toate ca este platit din bani publici. 

 

„Auziti, eu am dreptul sa va raspund doar ceea ce vreau eu, iar dumneavoastra sunteti obligat sa ma intrebati doar ceea ce vreau eu. De unde aveti informatii ca am avut aceasta sedinta?”, a reusit sa baiguie acesta, dupa care a inchis telefonul brusc. De precizat ca Bogdan Antoane, fostul presedinte al Sindicatului Familia Cultura, de la Opera din Iasi, este plecat in Brazilia. Cu toate ca jurnalistii de la BZI au incercat, inclusiv prin intermediul Internetului, sa obtina un punct de vedere din partea acestuia, pana la inchiderea editiei, el nu a raspuns.

 

bzi.ro