ambulanta

Opt eleve de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu”, din Iasi, au ajuns la spital cu alergii provocate de inhalarea unor substante toxice, in caminul unitatii de invatamant

Cele opt eleve, cazate în căminul Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, au acuzat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, umflături la faţă şi stări de greaţă, fiind transportate cu ambulanţa la două spitale din Iaşi.

Cele opt eleve, cazate în căminul Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, au acuzat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, umflături la faţă şi stări de greaţă, fiind transportate cu ambulanţa la două spitale din Iaşi.

Trei dintre tinere, cu vârsta sub 18 ani, au fost duse la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi, iar celelalte cinci au fost transportate la Spitalul „Sfântul Spiridon” din municipiu.

Managerul Spitalului „Sfânta Maria” Iaşi, Radu Terinte, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că elevele internate la această unitate medicală sunt în afara oricărui pericol, dar că vor mai rămâne în spital până la sfârşitul săptămânii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon”, medicul Diana Cimpoeşu, susţine că cele cinci tinere aduse la această unitate nu au necesitat internare în spital, ele suferind reacţii alergice uşoare.

Conducerea Liceului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi afirmă că lucrările de igienizare în camerele căminului s-au desfăşurat în urmă cu o săptămână.

„În urmă cu o săptămână, noi am folosit substanţe pentru dezinfectarea camerelor de cămin. Există posibilitatea ca elevele să fie alergice la aceste substanţe. Oricum, nu este vorba despre un caz grav”, a declarat Mihaela Ungureanu, directorul Liceului Pedagogic „Vasile Lupu”, din Iaşi.

Şefii ISJ Iaşi au anunţat că au declanşat o anchetă în acest caz.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie soferi! Costul rovinietei platite de soferii de autoturisme va creste cu pana la 66%

URMĂTORUL ARTICOL

Judecatorii ieseni au decis! Biserica cu hramul Sfanta Vineri si Gradinita cu program normal nr. 21 din Alexandru cel Bun vor fi demolate, pentru a retroceda terenul revendicat de un iesean. Cele doua constructii sunt considerate ca fiind ridicate ilegal

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in