nantes_actuala_capitala_verde_europeana

Orasele Bristol, Bruxelles, Glasgow si Ljubljana sunt cele patru finaliste care vor concura in urmatoarea etapa a competitiei Capitala Verde Europeana 2015, concurs organizat de Comisia Europeana

Aceste patru oraşe au rămas pe lista scurtă, în competiţie intrând iniţial alte patru. Un grup independent alcătuit din 12 experţi le-a evaluat pe baza a 12 indicatori, şi anume: contribuţia locală la schimbările climatice globale, transportul local, zonele înverzite urbane, natura şi biodiversitatea, calitatea aerului, nivelul de zgomot, managementul deşeurilor, consumul de apă, dezvoltarea durabilă şi inovaţia în materie de mediu, eficienţa folosirii energiei şi modul în care autorităţile locale gestionează problemele de mediu.
Oraşele aflate în competiţie trebuie acum să-şi prezinte viziunea şi potenţialul de a fi un model pentru alte oraşe şi strategia lor în materie de comunicare. Juriul se va reuni la Bruxelles pe data de 24 mai pentru a decide câştigătoarea, ce va fi anunţată la ceremonia care va avea loc pe data 14 iunie în oraşul francez Nantes, actuala deţinătoare a titlului Capitala Verde Europeană.
Bristol, Bruxelles, Glasgow si Ljubljana au rămas pe lista scurtă pentru titlul de Capitala Verde Europeana 2015

Bristol, Bruxelles, Glasgow si Ljubljana au rămas pe lista scurtă pentru titlul de Capitala Verde Europeana 2015

Un grup independent alcătuit din 12 experţi le-a evaluat pe baza a 12 indicatori, şi anume: contribuţia locală la schimbările climatice globale, transportul local, zonele înverzite urbane, natura şi biodiversitatea, calitatea aerului, nivelul de zgomot, managementul deşeurilor, consumul de apă, dezvoltarea durabilă şi inovaţia în materie de mediu, eficienţa folosirii energiei şi modul în care autorităţile locale gestionează problemele de mediu.

Oraşele aflate în competiţie trebuie acum să-şi prezinte viziunea şi potenţialul de a fi un model pentru alte oraşe şi strategia lor în materie de comunicare.

Juriul se va reuni la Bruxelles pe data de 24 mai pentru a decide câştigătoarea, ce va fi anunţată la ceremonia care va avea loc pe data 14 iunie în oraşul francez Nantes, actuala deţinătoare a titlului Capitala Verde Europeană.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Premiile GOPO 2013! „Toata lumea din familia noastra” in regia lui Radu Jude a castigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a saptea editiei a galei, care s-a desfasurat la Opera Nationala Bucuresti

URMĂTORUL ARTICOL

Trei angajati ai uzinei de armament din Bumbesti Jiu au fost retinuti, iar alte patru persoane, intre care si directorul uzinei, sunt audiate la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, dupa ce s-a incercat vinderea a 200 de cartuse si 3 kg de mercur

Ultimele știri de la International