ULTIMĂ ORĂ:

Oscar 2014! Iata lista castigatorilor din acest an la Oscar

Oscar 2014! Iata lista castigatorilor din acest an la Oscar
Citit : 12 views Comentariu

 

 

 

OSCAR 2014, LISTA CASTIGATORILOR 

 

 

*”12 Years a Slave”, CEL MAI BUN FILM

 

* Matthew McConaughey, Oscarul pentru CEL MAI BUN ACTOR în rol principal, pentru rolul din „Dallas Buyers Club”.

 

*Cea mai buna actrita in rol principal: Cate Blanchett pentru „Blue Jasmine”.

 

* Premiul pentru CEA MAI BUNĂ REGIE, câştigat de Alfonso Cuaron, pentru „Gravity”.

 

* Premiul pentru CEL MAI BUN SCENARIU ORIGINAL este câştigat de Spike Jonze, pentru filmul „Her”.

 

*”12 Years a Slave”, premiul pentru CEL MAI BUN SCENARIU ADAPTAT.

 

*Premiul pentru CEL MAI BUN CÂNTEC merge la Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez, pentru „Let it Go” din filmul de animaţie „Frozen”.

*”Gravity” câştigă premiul pentru CEA MAI BUNĂ COLOANĂ SONORĂ. Trofeul este primit de Steven Price.

 

*”The Great Gatsby”, premiul pentru CEA MAI BUNĂ REGIE ARTISTICĂ. Trofeul merge la Catherine Martin şi Beverley Dunn.

 

*Premiul pentru CEL MAI BUN MONTAJ merge la Alfonso Cuarón şi Mark Sanger, pentru filmul „Gravity”. 

 

* Premiul pentru CEA MAI BUNĂ IMAGINE: „Gravity”

 

* Lupita Nyong’o câştigă premiul Oscar pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR. Actriţa a făcut un rol excepţional în filmul „12 Years a Slave”, regizor Steve McQueen. Lupita a acceptat premiul în lacrimi, spunând că „a fost rolul vieţii sale” şi mulţumindu-i regizorului pentru oportunitatea acordată. „Când mă uit la statuis aceasta, îmi amintesc că indiferent de unde eşti, visurile tale sunt valide”, a încheiat actriţa.

 

* Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost câștigat de Jared Leto, pentru interpretarea din ‘Dallas Buyers Club’, în regia Jean-Marc Vallée. În acest film Jared Leto interpretează rolul unui transsexual bolnav de SIDA. Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru actorul în vârstă de 42 de ani.

 

Filmul „Dallas Buyers Club”, în regia lui Jean-Marc Vallee și cu Matthew McConaughey în rol principal (nominalizat la rândul său la categoria cel mai bun actor), este prima producție în care joacă Jared Leto după o pauză de 5 ani, perioadă dedicată muzicii. Leto este solistul trupei de rock alternativ 30 Seconds to Mars.

 

La această categorie au mai fost nominalizați Barkhad Abdi (‘Captain Phillips’/’Căpitanul Phillips’), Bradley Cooper (‘American Hustle’/’Țeapă în stil american’) Michael Fassbender (’12 Years a Slave’/’12 ani de sclavie’) și Jonah Hill (‘The Wolf of Wall Street’/’Lupul de pe Wall Street’).

 

* Premiul Oscar pentru cele mai bune costume a fost câștigat de Catherine Martin, pentru filmul ‘The Great Gatsby’/’Marele Gatsby’. Catherine Martin este la al doilea premiu Oscar.

 

* Premiul Oscar la categoria Cel mai bun machiaj/Cea mai bună coafură a fost câștigat de Adruitha Lee și Robin Mathews, pentru filmul ‘Dallas Buyers Club’.

 

* ‘Mr. Hublot’, de Laurent Witz și Alexandre Espigares, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație. Este primul Oscar pentru Laurent Witz și Alexandre Espigares.

 

* ‘Frozen’, de Chris Buck și Jennifer Lee, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film de animație.

 

* Premiul Oscar pentru efecte speciale a fost obținut de Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk și Neil Corbould, pentru filmul ‘Gravity’, în regia lui Alfonso Cuaron. Celelalte filme nominalizate la această categorie au fost ‘The Hobbit: The Desolation of Smaug’, ‘Iron Man 3’, ‘The Lone Ranger’ și ‘Star Trek Into Darkness’.

 

* ‘Helium’, regizat de Anders Walter și Kim Magnusson, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune. Este primul Oscar pentru Anders Walter și al doilea Oscar pentru Kim Magnusson.

 

* Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de scurtmetraj a fost câștigat de ‘The Lady in Number 6: Music Saved My Life’, de Malcolm Clarke și Nicholas Reed.

 

* Filmul ‘Twenty Feet from Stardom’, în regia lui Morgan Neville, a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj.

 

OSCAR 2014: 

 

* Pelicula italiană ‘La grande bellezza’/’The Great Beauty’, în regia lui Paolo Sorrentino, a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Filmul regizat de Paolo Sorrentino era considerat marele favorit la această categorie. Această producție urmărește gândurile despre viață ale unui scriitor bătrân și încercarea sa de a găsi un sens vieții, din rândurile înaltei societăți romane.

 

OSCAR 2014: 

 

* Filmul ‘Gravity’, în regia lui Alfonso Cuaron, a obținut premiile Oscar pentru cel mai bun mixaj de sunet și pentru cel mai bun montaj de sunet. Mixajul de sunet a fost realizat de Skip Lievsay, Niv Adiri, Christopher Benstead și Chris Munro, în timp ce montajul de sunet a fost realizat de Glenn Freemantle.

 

* Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar a fost câștigat de Lupita Nyong’o, pentru interpretarea din ’12 Years a Slave’/’12 ani de sclavie’, în regia lui Steve McQueen.

 

* Premiul Oscar pentru cea mai bună imagine a fost câștigat de Emmanuel Lubezki, pentru filmul ‘Gravity’. Este primul Oscar din șase nominalizări pentru Emmanuel Lubezki, cunoscut ca autor al imaginii la filme precum ‘Children of Men’ sau ‘The Tree of Life’.

 

* Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj a fost obținut de Alfonso Cuarón și Mark Sanger, pentru ‘Gravity’, în regia primului.

 

* Premiul Oscar pentru cea mai bună regie artistică a fost câștigat de Catherine Martin și Beverley Dunn, pentrru filmul ‘The Great Gatsby’/’Marele Gatsby’, în regia lui Baz Luhrmann.

 

 

 

OSCAR 2014: „American Hustle” şi „Gravity” conduc în topul producţiilor cinematografice care au primit cele mai multe nominalizări – câte 10 – la premiile Oscar şi vor concura inclusiv la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”, în timp ce pelicula „12 Years a Slave” a primit nouă nominalizări.

 

La sfârşitul lunii noiembrie, premiile Oscar onorifice au fost acordate actorilor Angelina Jolie, Angela Lansbury şi Steve Martin şi creatorului de costume Piero Tosi, pentru contribuţia adusă artei cinematografice.