„Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?” – spectacol cu Marcel Iures si George Mihaita la Teatrul National Iasi, luni, 2 iunie 2014

 

 

 

Spectacol cu Marcel Iureș și George Mihăiță – „Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”

 

Luni, 2 Iunie 2014, ora 20:00 

Locația: Teatrul National Iasi

 

Marcel Iures si George Mihaita cu o noua piesa de teatru de exceptie, intitulata „Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, o dramatizare dupa ”Morometii” de Marin Preda , conceputa de Catalin Stefanescu si regizata de Alexandru Dabija, se va juca in 2 iunie 2014 la Teatrul National Iasi de la ora 20.00.

Conceput ca un dialog intre doua personaje exponentiale – Ilie Moromete si Cocosila, montarea prezinta intalnirea cu doi actori magistrali, Marcel Iures (Moromete) si George Mihaita (Cocosila). ”Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, este una dintre cele mai apreciate piese de teatru ale momentulu si s-a dovedit a fi o punere in scena emotionanta si profunda, ce starneste hohote de ras, dar si sentimente tulburatoare.

Dupa succesul inregistrat pe scenele din Bucuresti, a venit si randul iubitorilor de teatru din Iasi, sa descopere si sa vizioneze productia ”Pai…despre ce vorbim noi aici, domnule

 

”Nu prea stiu cum e sa vorbesti despre tarani intr-o lume care are ”casa la tara”.

Nu prea stiu cum e sa fii mare scriitor cand “intri in manuale”. Sau cand breasla te tot propune la premiul Nobel.

Mi-e frica de tarani si de dramaturgia contemporana. Pe de alta parte, am vrut dintotdeauna sa vad o piesa cu tarani. Si, uite ca am parte de ea.

Ma bucur, asta e cuvantul. Ma bucur de piesa lui Catalin Stefanescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George si Marcel. Asa e la noi, ne bucuram de toate prostiile.” – regizorul Alexandru Dabija.

 

”Ii datorez lui Alexandru Dabija toata experienta acestei povesti fabuloase. A lui a fost ideea reintalnirii cu acest roman atat de important in literatura de la noi. Eu nu am facut decat sa raspund, asa cum am putut, la propunerea asta. Dupa cum tot Dabija a fost cel care ne-a condus, discret, prin toate momentele ei. Iar lucrul in interiorul acestei echipe e un privilegiu. E exact asa cum spun povestile frumoase, despre echipe frumoase. Adica seriozitate adevarata, atunci cand e vorba de munca, si ironie cat cuprinde, hahaiala, discutii in contradictoriu pana spre dimineata, odata ce fiecare dintre noi isi va fi facut treaba. Iar lucrul direct cu un asemenea regizor, cu actori de anvergura lui Marcel Iures sau a lui George Mihaita, inseamna o SCOALA in cea mai pura semnificatie a acestui cuvant. Nu in ultimul rand, inseamna fericirea de a descoperi lucruri impreuna, sub ocrotirea unei vechi si fascinante prietenii. Toate astea intr-un spatiu facut pentru asa ceva.

 

culturainiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Eveniment inedit la Iasi in perioada 16-18 mai 2014! Este vorba despre festivalul Bulz & Blues

URMĂTORUL ARTICOL

Zilele Municipiului Pascani 2014! Iata ce surprize a pregatit municipalitatea

Ultimele știri de la Eveniment