ULTIMĂ ORĂ:

”Painea albinelor” detoxifica organismul si stimuleaza imunitatea! Vezi detalii

”Painea albinelor” detoxifica organismul si stimuleaza imunitatea! Vezi detalii
Citit : 3 views Comentariu

 

 

 

Pentru ca are in compozitie 4 ingrediente ce fac minuni pentru sanatate (pastura, miere, polen si propolis), painea albinelor detoxifica organismul si stimuleaza imunitatea.

Acest produs valoros al stupului are proprietati terapeutice extraordinare de care pot beneficia toti membrii familiei, atat persoanele sanatoase, cat si cele cu diverse afectiuni.

 

Pastura pura este o sursa importanta de seleniu, un mineral esential pentru sanatatea organismului, cu actiune puternic antioxidanta. 

 

Specialistii apreciaza ca antioxidantii precum seleniul neutralizeaza radicalii liberi si au puterea sa reduca si chiar sa previna, in buna masura, efectele negative ale acestora. Datorita seleniului, pastura contribuie la detoxifierea organismului si la buna functionare a sistemului imunitar. Cercetatorii au descoperit ca pastura pura le este de mare ajutor fumatorilor si consumatorilor de alcool. S-a constatat ca tutunul reduce absorbtia seleniului in tubul digestiv. Asadar, fumatorii trebuie sa consume alimente bogate in seleniu (peste, nuci, usturoi, cereale integrale, ficat, seminte de floarea-soarelui), o cura cu pastura completand deficitul de seleniu, atat de necesar pentru sanatatea lor. Datorita aciditatii sale ridicate, painea albinelor se asimileaza cu usurinta in organism, potrivit csid.ro.

 

Fitoterapeutii recomanda terapia cu pastura pura persoanelor care sufera de afectiuni hepatice, caz in care efectele acestui remediu natural s-au dovedit remarcabile. Rezultate de exceptie s-au constatat in hepatitele acute si cronice, la fel in ciroza (uscata sau umeda), pentru ca pastura se numara printre putinele remedii naturale care refac celula hepatica. Atentie! Pastura este contraindicata persoanelor alergice la polen si diabeticilor. Cat priveste administrarea, doza uzuala recomandata este de 10-20 g pe zi (in doza unica) sau in 2 reprize, administrate cu 30-45 de minute dupa masa, pentru a evita disconfortul gastric. Dupa 10 zile de cura, doza zilnica trebuie sa creasca treptat pana la 30 g pe zi, iar gramajul se imparte in 3 prize a cate 10 g fiecare. Pauzele intre doze trebuie sa fie de 2 ore. In afectiunile hepatice, terapia cu pastura pura se completeaza cu cate o cana de ceai de armurariu pe zi. O cura cu pastura, cate 30 de zile de 3 ori pe an, creste imunitatea organismului si diminueaza starea de oboseala. Anemiile se trateaza printr-o cura cu pastura de 90 de zile.