Pangasius – otrava din farfurie! Din cauza poluarii raului Mekong, pestele Pangasius are un nivel ridicat de otravuri si bacterii

 

 

 

Popularitatea PANGASIUS a crescut datorită preţului foarte mic. Se vinde mai ales ca fileuri fără oase şi are o aromă şi textura neutră (blândă) iar mulţi oameni îl compară cu codul.

Din cauza poluarii raului Mekong, pestele Pangasius are un nivel ridicat de otravuri si bacterii, iar poluarea pestelui provine de la substanţele chimice şi deşeurile industriale ale fabricilor din apropierea râului. Peştele reprezintă un „experiment” genetic creat pentru a curăţa raul Mekong de diferitele otrăvuri şi microorganisme.

 

Pentru că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din întreaga lume, peştii sunt injectaţi deseori cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, deoarece s-a constatat că astfel cresc mai repede şi carnea lor devine mai „pufoasă”.

 

Ei sunt hrăniţi cu rămăşiţe de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei făini, datorită căreia ei cresc de patru ori mai rapid decât în natură.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un grav accident de circulatie s-a produs, duminica (19.01.2014), in judetul Arad. In urma impactului violent, trei persoane au fost ranite grav

URMĂTORUL ARTICOL

Ieseni, de luni 20 ianuarie pana miercuri 22 ianuarie 2014 furnizarea apei potabile va fi intrerupta in mai multe localitati

Ultimele știri de la Actualitate