ULTIMĂ ORĂ:

Panica de Ziua Maghiarilor! Sambata, 15 martie 2014, vor avea loc proteste in mai multe orase din Romania. Vezi detalii

Panica de Ziua Maghiarilor! Sambata, 15 martie 2014, vor avea loc proteste in mai multe orase din Romania. Vezi detalii
Citit : 6 views Comentariu

 

 

 

Sâmbătă vor avea loc mitinguri în 15 oraşe mari ale ţării. Pentru aceste manifestaţii, Ministerul Afacerilor Interne s-a prăgătit aşa cum se cuvinte. Pe străzi vor fi aproximativ 1.500 de jandarmi şi poliţişti care vor asigura liniştea şi ordinea publică.

 

 

Potrivit România TV, la Cluj-Napoca sunt pregătite două astfel de manifestări: una organizată cu ocazia Zilelor Maghiarilor de Pretutindeni şi un marş organizat de Noua Dreaptă.

 

Evenimentele sunt foarte riscante din punct de vedere al securităţii şi tocmai de aceea autorităţile vor trebui să ia măsuri pentru ca cele două grupuri să se întâlnească şi să se evite eventualele conflicte între maghiari şi cei care protestează pentru Noua Dreaptă.

 

La Oradea, vor avea loc zeci de manifestări, depuneri de coroane, defilări şi spectacole. La aceste evenimente şi-au anunţat prezenţa şi politicieni din Ungaria. La Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorge va fi prezent şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor de Externe de la Budapesta. De asemenea, vicepremierul Ungariei va merge la Târgu Secuiesc unde va defila călare alături de preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

 

Astfel de manifestări se vor ţine şi la Târgu Mureş şi la Arad.