sp_parhon_iasi

Panica la Spitalul Parhon din Iasi! Nici in luna septembrie nu a ajuns in visteria Spitalului Parhon banii pentru transplant renal

Nici in luna septembrie nu a ajuns in visteria Spitalului Parhon banii pentru transplant renal. Pana la sfarsitul anului mai sunt aproape trei luni iar spitalul nu a vazut un leu in 2013.

Nici in luna septembrie nu a ajuns in visteria Spitalului Parhon banii pentru transplant renal. Pana la sfarsitul anului mai sunt aproape trei luni iar spitalul nu a vazut un leu in 2013.

Sapte pacienti, aflati de pe listele de asteptare au primit un rinichi in acest an iar cheltuielile au fost suportate din bugetul spitalului. Orice prelevare de organe care ar putea fi in lunile urmatoare va insemna si sansa unui alt bolnav de a-si gasi un rinichi compatibil. Conducerea spitalului asigura pacientii ca transplantul renal nu va fi sistat din motive finaciare si ca medicii sunt pregatiti sa intervina in orice moment. Spitalul Parhon a trimis in urma cu cateva saptamani la Bucuresti dosarul de acreditare, dar inca asteapta un raspuns de la Agentia Nationala de Transplant. Pentru transplantul renal, anul trecut Spitalul Parhon a primit 820.000 lei. Anul acesta au fost pe zero dar s-au bucurat de interventii de succes si de multumirea ca sapte persoane nu vor mai fi nevoite sa ajunga dependente de dializa. „Am fost asigurati ca pana la sfarsitul anului vom primi bani si asteptam un raspuns. Chiar fostul ministru Cepoi ne-a asigurat de acest lucru. Este o situatie critica dar totusi spitalul va suporta aceste cheltuieli, in orice moment in care va aparea un donator”, a precizat Dan Pahopol, purtator de cuvant in cadrul Spitalului Parhon. Dosarele stufoase intocmite pentru acreditare asteapta sa fie rasfoite pentru ca transplantul renal sa se desfasoare in conditii normale iar resursele finaciare sa nu impiedice sansele pe care unii bolnavi le asteapta ani in sir.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Autoritati in alerta! Valorile din termometre reprezinta un record absolut de temperaturi scazute pentru aceasta perioada dupa ce s-au inregistrat temperaturi de pana la – 9 grade Celsius, cu peste 20 grade sub media normala

URMĂTORUL ARTICOL

In perioada 11 – 19 octombrie 2013 are loc a XI-a editie a Scolii de Vara Eurolan, la Ipotesti

Ultimele știri de la Sanatate