ULTIMĂ ORĂ:

Panica printre ieseni! Iata motivul incredibil pentru care mii de familii ar putea ramane pe drumuri

Panica printre ieseni! Iata motivul incredibil pentru care mii de familii ar putea ramane pe drumuri
Citit : 8 views Comentariu

 

 

 

Fiind cunoscut faptul ca au printre cele mai mici venituri din tara, pentru ieseni a devenit din ce in ce mai dificil sa-si plateasca serviciul de incalzire pe timpul iernii care, in Iasi, a ajuns printre cele mai scumpe din Europa.

Din cauza facturilor neachitate catre Dalkia Termo, multe familii au ajuns sa se afunde in datorii, iar din acest motiv au fost chemate in instanta de catre asociatia de proprietari sau chiar de catre administratorul judiciar al CET SA, si anume firma Management Lichidare Reorganizare Iasi SPRL. In aceasta postura se afla mii de familii care pot ramane fara locuinte dupa executarea silita.

 

Circa 300 de asociatii de proprietari au probleme grave cu plata restantelor catre CET SA, dar si catre actualul operator de termoficare. Recuperarea celor aproape 8 milioane de lei restante se face mai ales pe cale juridica, iar lista proceselor este atat de lunga, incat nimeni nu a a adunat la un loc toate dosarele ce tin de datoriile la termoficare. Reprezentantii Dalkia Termo Iasi sustin ca oficialii asociatiilor de proprietari fac tot mai multe acorduri de esalonare a platii, pentru a nu fi deconectati de la sistemul centralizat de incalzire. „Sunt invitati la discutie reprezentantii asociatiilor de proprietari, dar si locatarii direct implicati. Se semneaza o procedura de plata prin esalonari, se trimit adrese scrise la toate partile si se lipesc afise in scarile de bloc cu instiintarile de plata”, precizeaza oficialii Dalkia Romania. 

 

Din totalul de aproape 1.200 de asociatii de proprietari si locatari din Iasi, un sfert dintre acestea au deschise dosare in instanta din cauza datoriilor la termoficare. Unele procese sunt foarte vechi, fiind deschise chiar si de acum 8 ani. Astfel de cazuri se gasesc la asociatia de locatari Nicolina CUG 9, la Asociatia de proprietari Mircea cel Batran 18 sau la Asociatia de locatari PT 2 Nicolina.

 

bzi.ro