Panica printre ieseni! Iesenii se trezesc cu tot mai multe avarii la instalatiile de incalzire care cedeaza din cauza retelelor invechite din blocuri

 

 

 

Instalatorii sunt tot mai solicitati de iesenii care se trezesc cu explozii la instalatiile de termoficare. Iesenii administrati de Termo-Service, firma care controleaza 20.000 de apartamente, au avut aproape 300 de solicitari de la inceperea sezonului de incalzire.

Majoritatea avariilor au aparut la instalatiile de termoficare. Spre disperarea locatarilor, acest lucru se intampla si in timpul noptii. 

 

„La cele urgente, se intervine indiferent de ora. Avem echipe de permanenta, iar locatarii care au probleme pot suna la numarul de telefon 0232.218.253, dispecerat non-stop”, a declarat Tudor Tudose, directorul general al Termo-Service.

 

Defectiunile apar atat la subsolul blocului, cat si in apartamente, ceea ce duce la inundarea vecinilor si degradarea peretilor. Locatarii care au avarii la instalatii au obligatia ca, in maxim 5 zile de la primirea unei notificari de la vecini, sa repare instalatia ce produce daune. În cazul în care acestia nu efectueaza aceste reparatii, pot fi amendati cu 500 lei, pana la 3.000 lei. „Le recomandam clientilor nostri sa ia masuri de revizie si reparatii la instalatiile de energie termica înca dinainte de începerea furnizarii”, a mai spus Tudor Tudose.

 

La inceputul acestei saptamani, Dalkia Termo Iasi a finalizat constituirea stocului de carbune necesar in iarna aceasta. Este pentru prima data cand intreaga cantitate de carbune este adusa inainte de inceperea perioadei cu temperaturi foarte scazute.

 

„La CET Holboca avem pe stoc in prezent o cantitate totala de 149.000 tone, cantitate mai mult decat suficienta pentru a asigura furnizarea energiei termice in acest sezon de incalzire. De asemenea, precizez ca sunt securizati si ceilalti doi combustibili, contractele pentru gaze naturale si pacura fiind semnate inca din timpul verii”, a spus Ana Maria Icatoiu, director comercial Dalkia Termo Iasi.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

23 de proiectile explozive si o bomba aruncator au fost ridicate de pe santierul de constructie a gazoductului Iasi-Ungheni

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! „Autostopul”, va fi interzis prin lege, potrivit unei ordonante de urgenta a Guvernului. Vezi ce amenzi risti daca iei calatori la ocazie

Ultimele știri de la Actualitate