Panica printre iesenii racordati la sistemul centralizat de incalzire dupa ce au primit facturile! Vezi detalii

 

 

 

Iesenii racordati la sistemul centralizat de incalzire au primit pentru luna decembrie a anului trecut facturi inexplicabil de mari pentru o luna calduroasa, unele fiind chiar si de 700 de lei. Reclamatiile clientilor Dalkia Termo Iasi au inceput sa curga, iar autoritatile au organizat la Palatul Roznovanu o sedinta pentru a discuta aceste probleme.

 

Atacurile au venit din toate partile. Operatorul de termoficare si firmele de repartitoare arata cu degetul spre asociatiile de proprietari, in vreme ce reprezentantii asociatiilor sustin ca de vina sunt preturile mari practicate de Dalkia Termo Iasi, dar si firmele de repartitoare care percep comisioane fara sa-si faca treaba. In schimb, iesenii ii acuza pe toti cei implicati.

 

„Asociatiile de proprietari care nu impart costurile cu incalzirea spatiilor comune tuturor locatarilor din condominiu indiferent de sursa de incalzire folosita, incalca astfel dispozitiile reglementare in vigoare prin supraincarcarea ilegala a clientilor ramasi conectati la sistemul centralizat de termoficare, fapt ce duce la costuri individuale nejustificate pentru aceste apartamente. Dalkia a comunicat o lista de circa 70 astfel de cazuri care i-au fost aduse la cunostinta de persoanele prejudiciate in acest fel”, au spus oficialii Dalkia Termo Iasi.

 

La intalnire au participat reprezentantii Primariei Iasi, ANRSC (Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice), Dalkia Termo Iasi, Adminis, Termo-Service, Elsaco Brunata, Ista Romania si Techem Energy. In schimb, nu au participat Inaap, Urbica Adm si Decor Press.

 

Reprezentantii firmelor de repartitoare sustin ca, de multe ori, aberatiile din facturi apar in cazurile consumatorilor care nu stiu sa mentina un echilibru termic in locuinte. „Unii oameni tin inchise robinetele termice si folosesc un calorifer electric sau caldura provenita de la aragaz, in timp ce altii nu stiu cum sa foloseasca repartitoarele sau dau robinetele la maximum. Pana la urma, este vorba de consumul pe care il face fiecare si nu despre temperatura pe care o are in casa”, explica un reprezentant al firmei de repartitoare ISTA.

 

S-au descoperit cazuri in care, la asociatiile de proprietari, functiile de presedinte si administrator sunt detinute de aceeasi persoana. „Primaria Iasi va introduce in viitorul regulament de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor prevederi conform carora acest cumul de functii sa nu fie permis, in conditiile in care duce la disfunctionalitati majore in activitatea asociatiilor care ii prejudiciaza in mod direct pe locatarii din blocurile respective”, sustin reprezentantii municipalitatii iesene.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata ce cladiri vor fi reabilitate in Iasi in 2014!

URMĂTORUL ARTICOL

Etajul 7 al Spitalului de Recuperare din Nicolina va intra anul acesta in reabilitare

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in