avion_carpatiar_prabusit_roma

Pasagerii unui avion Carpatair au vazut moartea cu ochii dupa ce aeronoava in care se aflau a ratat aterizarea pe Aeroportul din Roma. 16 persoana au fost ranite

16 oameni au fost raniti pe aeroportul din Roma, cand un avion Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista.
Dintre raniti, sunt in stare mai grava trei persoane, printre care si o romanca in varsta de 30 de ani, insotitoare de bord.
Accidentul, ultimul dintr-o serie mai lunga de incidente in care au fost implicate avioane Carpatair, a redeschis in Italia polemica din jurul parteneriatului celor doua companii aeriene.
Avionul de tip ATR 72, sub culorile Alitalia, decolase de la Pisa cu 46 de pasageri si 4 membri ai echipajului la bord. Pe aeroportul Fiumicino din Roma, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista. S-a oprit pe iarba, la 50 de metri distanta, cu trenul de aterizare rupt.
16 persoane au fost ranite, insa doar cateva au ramas internate. Romanca de 30 de ani, membra a echipajului, este cel mai grav ranita, a suferit traumatisme la nivelul coloanei vertebrale. Pacienta este constienta, spun surse din cadrul spitalului.
Primele ipoteze ale anchetatorilor sunt ca accidentul s-a petrecut fie din cauza vremii nefavorabile, fie a unei erori de pilotare.
Vitalino Turra, directorul Autoritatiile Aeriene Civile Fiumicino: „Toata ziua au fost rafale foarte puternice de vant si asta ar fi putut contribui la accident. Dar e inca prea devreme pentru a stabili cauza.”
Carpatair a castigat anul trecut in februarie o licitatie care ii permite sa asigure zboruri interne Alitalia cu doua avioane de tip ATR 72, fiecare avand 70 de locuri. Toate zborurile operate de Carpatair pentru Alitalia au fost suspendate pana cand ancheta va stabili exact cauza accidentului.
Avionul, de tip ATR 72, care poarta culorile Alitalia si decolase de la Pisa (nord) la ora 18.15 GMT (20.15, ora Romaniei) avand la bord 46 de pasageri si patru membri ai echipajului, se afla pe iarba si este usor inclinat pe o parte, cu trenul de aterizare rupt, au anuntat pompierii si autoritatile portuare.
Aeroportul Roma-Fiumicino a ramas deschis traficului, insa una dintre piste a fost inchisa.
„In timpul aterizarii, avionul a atins solul in doua randuri, in mod violent. A doua oara, trenul de aterizare s-a pliat, iar avionul a iesit in afara pistei”, a declarat pentru agentia Ansa un pasager vizibil traumatizat. El a recunoscut sa i-a fost „foarte frica”, adaugand ca unii pasageri „credeau ca o sa moara si au inceput sa urle”
Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Alitalia si Carpatair este foarte controversat din cauza mai multor incidente care au avut loc in ultimele luni. Pe 22 ianuarie, un avion care asigura legatura intre Roma si Ancona a aterizat de urgenta, imediat dupa decolare. Pe 5 ianuarie, un avion care a decolat de la Ancona s-a intors din drum din cauza unor probleme de presurizare. In mai 2012, la Florenta, a avut loc o alarma incendiu la bordul unui avion si 4 pasageri au suferit rani usoare.
Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Carpatair si Alitalia este foarte controversat, in ultimele luni, in urma mai multor incidente.
La 10 ianuarie, compania a negat, intr-un comunicat, o lipsa de fiabilitate, denuntand o „campanie de presa” alimentata de catre „sndicatele italiene ale pilotilor”, nemultumiti de parteneriatul cu Alitalia.
Pe langa liniile Ancona-Roma si Pisa-Roma, Carpatair asigura, de asemenea, legatura Roma-Bolonia, incepand din ianuarie.
„Suntem impresionati de numarul de avarii si probleme cu care se confrunta aceasta companie. De altfel, eu am alertat autoritatile din domeniul aviatiei civile, dar nu am primit un raspuns”, a declarat Marco Veneziani, secretarul la nivel national al sindicatului Uil Trasporti, pentru postul de televiziune SkyTg24.
Carpatair a castigat, in februarie 2012, o licitatie privind asigurarea anumitor zboruri interne Alitalia, cu doua avioane de tip ATR 72-500 de cate 70 de locuri.
16 oameni au fost raniti pe aeroportul din Roma, cand un avion Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista.

16 oameni au fost raniti pe aeroportul din Roma, cand un avion Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista.
Dintre raniti, sunt in stare mai grava trei persoane, printre care si o romanca in varsta de 30 de ani, insotitoare de bord.Accidentul, ultimul dintr-o serie mai lunga de incidente in care au fost implicate avioane Carpatair, a redeschis in Italia polemica din jurul parteneriatului celor doua companii aeriene.Avionul de tip ATR 72, sub culorile Alitalia, decolase de la Pisa cu 46 de pasageri si 4 membri ai echipajului la bord. Pe aeroportul Fiumicino din Roma, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista. S-a oprit pe iarba, la 50 de metri distanta, cu trenul de aterizare rupt.16 persoane au fost ranite, insa doar cateva au ramas internate. Romanca de 30 de ani, membra a echipajului, este cel mai grav ranita, a suferit traumatisme la nivelul coloanei vertebrale. Pacienta este constienta, spun surse din cadrul spitalului.Primele ipoteze ale anchetatorilor sunt ca accidentul s-a petrecut fie din cauza vremii nefavorabile, fie a unei erori de pilotare.
Vitalino Turra, directorul Autoritatiile Aeriene Civile Fiumicino: „Toata ziua au fost rafale foarte puternice de vant si asta ar fi putut contribui la accident. Dar e inca prea devreme pentru a stabili cauza.”Carpatair a castigat anul trecut in februarie o licitatie care ii permite sa asigure zboruri interne Alitalia cu doua avioane de tip ATR 72, fiecare avand 70 de locuri. Toate zborurile operate de Carpatair pentru Alitalia au fost suspendate pana cand ancheta va stabili exact cauza accidentului.Avionul, de tip ATR 72, care poarta culorile Alitalia si decolase de la Pisa (nord) la ora 18.15 GMT (20.15, ora Romaniei) avand la bord 46 de pasageri si patru membri ai echipajului, se afla pe iarba si este usor inclinat pe o parte, cu trenul de aterizare rupt, au anuntat pompierii si autoritatile portuare.Aeroportul Roma-Fiumicino a ramas deschis traficului, insa una dintre piste a fost inchisa.
„In timpul aterizarii, avionul a atins solul in doua randuri, in mod violent. A doua oara, trenul de aterizare s-a pliat, iar avionul a iesit in afara pistei”, a declarat pentru agentia Ansa un pasager vizibil traumatizat. El a recunoscut sa i-a fost „foarte frica”, adaugand ca unii pasageri „credeau ca o sa moara si au inceput sa urle”Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Alitalia si Carpatair este foarte controversat din cauza mai multor incidente care au avut loc in ultimele luni. Pe 22 ianuarie, un avion care asigura legatura intre Roma si Ancona a aterizat de urgenta, imediat dupa decolare. Pe 5 ianuarie, un avion care a decolat de la Ancona s-a intors din drum din cauza unor probleme de presurizare. In mai 2012, la Florenta, a avut loc o alarma incendiu la bordul unui avion si 4 pasageri au suferit rani usoare.Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Carpatair si Alitalia este foarte controversat, in ultimele luni, in urma mai multor incidente.La 10 ianuarie, compania a negat, intr-un comunicat, o lipsa de fiabilitate, denuntand o „campanie de presa” alimentata de catre „sndicatele italiene ale pilotilor”, nemultumiti de parteneriatul cu Alitalia.
Pe langa liniile Ancona-Roma si Pisa-Roma, Carpatair asigura, de asemenea, legatura Roma-Bolonia, incepand din ianuarie.”Suntem impresionati de numarul de avarii si probleme cu care se confrunta aceasta companie. De altfel, eu am alertat autoritatile din domeniul aviatiei civile, dar nu am primit un raspuns”, a declarat Marco Veneziani, secretarul la nivel national al sindicatului Uil Trasporti, pentru postul de televiziune SkyTg24.Carpatair a castigat, in februarie 2012, o licitatie privind asigurarea anumitor zboruri interne Alitalia, cu doua avioane de tip ATR 72-500 de cate 70 de locuri.

 stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

(VIDEO)Declaratia medicului Lucian Popa, cel care a operat-o pe sotia lui Belgia Tanase inainte ca aceasta sa moara din cauza silicoanelor:”N-ar fi trebuit sa aiba copii imediat dupa implant. Trebuia sa mai astepte”

URMĂTORUL ARTICOL

Romanii vor munci anul acesta mai mult decat anul trecut. Cate zile libere vom avea, de fapt, in 2013?

Ultimele știri de la International