Patrimoniul termocentralei din Iasi are un nou proprietar. Vezi detalii

 

 

 

Trei instante de judecata au aprobat ca bunurile in valoare de 5 milioane de euro sa intre in contul firmei din Galati, insa influenta sefilor din Primaria Iasi i-a facut pe judecatori sa se razgandeasca

 

 

Justitia din Iasi pare ca se implica intr-un joc cel putin ciudat. Firma Shine din Galati a castigat anul trecut o licitatie prin care s-au vandut bunuri in valoare de 5 milioane de euro ale CET Iasi. Prezentate ca niste fiare vechi, acele bunuri erau de fapt instalatii, cazane, turbine si locomotive functionale. Firma fantoma din Galati a castigat licitatia in dauna firmei RoReciclyng pentru care primarul Nichita a facut lobby sa fie inaintata la vanzare. 

 

Desi trei instante de judecata au precizat ca licitatia a fost castigata legal de acea firma, insistentele primarului Gheorghe Nichita au  trimis dosarul la Curtea de Apel Iasi, acolo unde magistratii au suspendat executarea silita a CET SA. Decizia a fost luata in data de 22 ianuarie. Primarul Gheorghe Nichita a trimis adrese catre judecatori, prin care a solicitat oprirea executarii silite si anularea licitatiei. „Avand in vedere ca bunurile proprietate publica urmeaza a fi dezmembrate si valorificate ca material recuperabil, municipiul Iasi nu va mai putea intra in posesia lor si nici nu le va putea recupera de la cumparatorul SC Shine SRL, intrucat acestea nu vor mai exista in fizic”, se arata in solicitarea primarului Gheorghe Nichita catre presedintele de instanta. 

Reprezentantii Shine, firma care ar fi trebuit deja sa inceapa executarea silita, au catalogat acest demers drept o ciudatenie, din moment ce trei instante de judecata le-au dat dreptate, insa nu li se permite preluarea bunurilor. „Au fost doua hotarari de fond la Tribunal care ne-au dat castig de cauza, precum si acest recurs, care a fost pierdut de Primaria Iasi, si care este definitiv si irevocabil. Primaria Iasi a cerut suspendarea executarii silite pe motiv ca va fi afectat sistemul de termoficare, dar incalzirea orasului nu va fi afectata in niciun fel fara bunurile castigate la licitatie”, a spus Adrian Simion, avocatul firmei Shine. Scandalul vanzarii celor 10 milioane de tone de instalatii si utilaje ale termocentralei iesene se va finaliza oficial pe 27 ianuarie. Speriati ca pierd procesele pe banda rulanta cu cei care au cumparat patrimoniul CET SA, sefii din Primaria Iasi au decis sa numeasca alt administrator in locul lui Dorin Ivana, iar noul administrator special al CET SA a fost numit Costel Bejenariu, fostul director adjunct al Habitat Project. 

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Fisticul – alimentul care te ajuta sa ai o talie de vis!

URMĂTORUL ARTICOL

Ieseni, au reinceput lucrarile pentru modernizarea caii de rulare a tramvaielor din zona Pasarelei Nicolina pana in Tatarasi

Ultimele știri de la Actualitate