Patronul clubului Schalke are la Iasi cea mai mare cultura bio din Romania

O firmă înregistrată în Iaşi, deţinută de către patronul unuia dintre cele mai cunoscute cluburi de fotbal din Germania, Schalke 04, deţine cea mai mare suprafaţă de teren cultivată ecologic din România.

Compania SC Orgapic SRL din Iaşi, un business deţinut de către patronul clubului de forbal german Schalke 04, Clemens Tonnies, deţine cea mai mare suprafaţă cultivată cu cereale ecologice din România, conform informaţiilor furnizate de către Agenţia de Plăţi În Agricultură (APIA). Topul APIA a fost realizat pe baza suprafeţelor pentru care fermierii au solicitat plăţi aferente Pachetului 4-Agricultură Ecologică în campaniei agricolă 2014.

Sute de hectare lucrate cu doi oameni

Orgapic, care a raportat în 2013 o cifră de afaceri de peste 3,6 milioane de euro şi un profit net de 1,7 milioane de euro, exploatează în judeţul Iaşi o suprafaţă de 2.935 de hectare pe care le-a luat în arendă de la diverşi proprietari particulari, cele mai importante exploataţii existând pe raza comunelor Şipote şi Vlădeni. „La Şipote, spre exemplu, Orgapic exploatează aproximativ 760-800 de hectare de teren, pe care le cultivă cu soia ecologică şi convenţională. Au tot terenul luat în arendă, de la diverşi proprietari şi lucrează cu doar doi angajaţi. Au şi doi ingineri, pentru că la ei totul este mecanizat”, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse apropiate business-ului. Potrivit acestora, toată soia produsă de compania cu acţionariat german se vinde la export.

De la soia la mazăre ecologică

Totodată, Orgapic a fost certificată de către organismul de certificare Austria Bio Garantie GmbH pentru producţia de grâu, orz şi soia ecologice şi este în perioada de conversie spre agricultura ecologică pentru noi suprafeţe cu grâu dur, orz şi mazăre ecologică. Perioada de valabilitate a atestatului de producător ecologic este până în 2016.Potrivit daterlor Oficiului Naţional al registrului Comerţului, Orgapic SRL este deţinută de Klemens Wilhelm Tonnies cu 25% dintre acţiuni, Tonnies Anlage-Und Vermogensverwaltung GMBH, cu 25% dintre acţiuni, Rom-Agrar-Union AG Germania cu 40% dintre acţiuni, Agro Solum SRL cu 10%.

Mai multe detalii, aici

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

De astazi, autostopul este interzis!

URMĂTORUL ARTICOL

Angajatii de la Socola, audiati rand pe rand

Ultimele știri de la Economic