razvan_suma

Pe 8 octombrie, violoncelistul Razvan Suma revine la Iasi, in cadrul turneului „Va place…Brahms?” Vezi programul turneului „Va place…Brahms?”

In data de 8 octombrie, violoncelistul Razvan Suma revine la Iasi, in cadrul turneului „Va place…Brahms?”, dupa ce, anul trecut acesta a cucerit publicul din 17 orase din Romania cu turneul solo „Va place Bach?”.

In data de 8 octombrie, violoncelistul Razvan Suma revine la Iasi, in cadrul turneului „Va place…Brahms?”, dupa ce, anul trecut acesta a cucerit publicul din 17 orase din Romania cu turneul solo „Va place Bach?”.

De aceasta data spectatorilor le sunt propuse doua sonate pentru pian si violoncel compuse de Johannes Brahms. Razvan Suma va urca pe scena alaturi de pianistul spaniol Josu Okinena.

Primele doua recitaluri din turneu se vor desfasura in Iasi, in data de 8 octombrie, la ora 19:00, in Sala Caudella, dar si in Suceava, in data de 10 octombrie, de la ora 18:30, la Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu”. Pentru recitalul din Iasi biletele sunt disponibile la Casa Bals (casa de bilete a Filarmonicii), iar la Suceava accesul este liber.

Razvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni romani, cu un repertoriu cuprinzator, realizat in sute de recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume. In anul 2000, Razvan Suma a obtinut diploma de licenta a Universitatii de Muzica din Bucuresti la clasa maestrului Marin Cazacu, iar in 2002 a inceput programul de perfectionare „Artist Diploma” la Longy School of Music – Cambridge – Statele Unite. Concursurile de mare prestigiu ca „Giovanni Batista Viotti” –  Italia, „Markneukirchen” – Germania sau „Villa de Llanes” –  Spania sunt doar cateva dintre cele mai importante castigate de Razvan Suma.

A colaborat cu nume prestigioase ale muzicii clasice internationale, precum Maxim Vengerov, Cristian Badea, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici sau Misha Katz. Razvan Suma a realizat din 2006 pana in prezent sase turnee in formula de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad”, alaturi de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alaturi de Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Octavian Lup, in componenta cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Razvan Suma a fost prezent pe scene din Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.

Actualmente profesor universitar si sef de catedra al departamentului de cercetare si doctorate la Universitatea Muzikene din San Sebastian, Josu Okinena are o activitate solistica importanta alaturi de artisti precum Alan Gampel, Migel Etuarte, Almudena Ortega sau Maite Maruri. A studiat la Conservatorul Superior de Muzica din San Sebastian, obtinand premiul intai pentru pian si muzica de camera la absolvirea acestei institutii. Ulterior, si-a perfectionat pregatirea si a castigat Premiul de final de an al Conservatorului Regal de Muzica din Madrid. La Santiago de Compostela a fost distins, de asemenea, cu premiul Andres Segovia y Jose Miguel Ruiz Morales, pentru interpretarea muzicii spaniole.

Programul turneului „Va place…Brahms?”

Marti, 8 octombrie, ora 19:00, Iasi, Sala Caudella

Joi, 10 octombrie, ora 18:30, Suceava, Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu”

Duminica, 13 octombrie, ora 19:00, Deva, Palatul Magna Curia

Marti, 15 octombrie, ora 19:00, Timisoara, Sala Capitol

Joi, 17 octombrie, ora 19:00, Cluj-Napoca, Colegiul Academic

Vineri, 18 octombrie, ora 18:00, Baia Mare, Sala Rotary a Liceului de Arte

Duminica, 20 octombrie, ora 19:00, Carei, Castelul din Carei

Luni, 21 octombrie, ora 19:00, Bistrita, Sala Sinagogii

Marti, 22 octombrie, ora 19:00, Oradea, Sala de concerte „Enescu-Bartok”

Joi, 24 octombrie, ora 19:00, Pitesti, Casa de Cultura a Sindicatelor

Vineri, 25 octombrie, ora 19:00, Brasov, Centrul Cultural „Patria”

Sambata, 26 octombrie, ora 18:00, Arcus, Centrul de cultura

Marti, 29 octombrie, ora 19:00, Bucuresti, Sala Radio.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi considera ca este prioritar ca judetul sa beneficieze de un numar important de mijloace de transport pentru elevi

URMĂTORUL ARTICOL

Ieseanul Stefan Pavel, campion la atletism, se afla in coma dupa ce a fost lovit cu brutalitate in cap in urma unui conflict din fata unui bar

Ultimele știri de la Eveniment