Percheziții domiciliare în Călărași

În această dimineață (n.red. 24 octombrie), polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița, efectuează 14 percheziții domiciliare, în județele Călărași, Ilfov, precum și în municipiul București, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Totodată, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, creșterea gradului de siguranță rutieră, supravegherea și controlul frontierei de stat și asigurarea intervenției eficiente în situații de urgență au reprezentat principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore.

Astfel, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.530 de evenimente, 3.124 dintre acestea fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.406 circumscrise situațiilor de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 886 de posibile infracțiuni, peste 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 25 de persoane, iar în urma investigațiilor desfășurate au fost identificați 18 autori în 12 dosare penale cu AN, aflate în evidență.

De asemenea, echipajele de poliție au depistat 16 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 188 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 198 de fapte penale.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au continuat acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut 752 de permise de conducere și au retras 266 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 8.510 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 9 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.500 de lei.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.184) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 88 pentru stingerea de incendii și 8 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 13 misiuni aero-medicale, fiind salvate 13 persoane aflate în situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 78.184 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 35 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 25,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 21.456 de mijloace de transport și 89.448 de persoane, dintre care 8.058 de cetățeni ucraineni.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

SAP, cel mai mare producător european de software pentru companii, îşi amână ieşirea de pe piaţa din Rusia

URMĂTORUL ARTICOL

Comunicat de presă – MAE – Atenţionare de călătorie Republica Elenă

Ultimele știri de la Comunicate de presa