Performanță remarcabilă! Județul de top în promovarea examenului de Bacalaureat la nivel național

Județul Brăila a obținut un rezultat remarcabil în ceea ce privește promovarea examenului de Bacalaureat, clasându-se pe primul loc la nivel național cu un procent impresionant de 87,3%, conform datelor furnizate de Ministerul Educației. Această performanță atestă angajamentul și eforturile depuse de elevi și cadrele didactice pentru a obține rezultate înalte într-unul dintre cele mai importante examene din viața lor.

Cu toate acestea, înainte de rezolvarea contestațiilor, nu a existat niciun candidat în județul Brăila care să fi obținut media maximă de 10, și niciun liceu nu a înregistrat o rată de promovare de 100%. Totuși, rezultatele generale indică o rată de promovare de 82,4%, luând în considerare atât promoția curentă, cât și promoțiile anterioare. Acest lucru demonstrează nivelul înalt de pregătire și determinarea absolvenților brăileni de a-și atinge obiectivele academice.

Sesiunea actuală a examenului de Bacalaureat în județul Brăila a avut un număr total de 1.649 de absolvenți înscriși. Dintre aceștia, 1.606 s-au prezentat la examene, conform informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean. Numărul impresionant de 1.324 de candidați au fost declarați admiși, ceea ce reprezintă o realizare semnificativă pentru comunitatea educațională brăileană. De asemenea, dintre cei admiși, 106 de elevi au reușit să obțină medii peste 9,50, toți provenind din promoția curentă. Aceasta evidențiază dedicarea și talentul acestor tineri în cadrul parcursului lor școlar.

Este demn de menționat că în anul precedent, Brăila s-a clasat pe locul al doilea în ierarhia națională a promovării examenului de Bacalaureat, cu un procentaj de 81,29%. Această ascensiune pe primul loc confirmă evoluția pozitivă a sistemului de învățământ din județul Brăila și eforturile continue pentru a asigura o educație de calitate elevilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dieta cu pepene roșu: Beneficii și recomandări

URMĂTORUL ARTICOL

Cât l-a costa o bere cu prietenii pe un bărbat din Alba? Nu este vorba de bani

Ultimele știri de la Actualitate