Performante uimitoare pentru mai multi studenti de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi! Studentii au obtinut 8 medalii dintre care una de aur la olimpiada internationala de matematica SEEMOUS

 

 

 

Un student al Facultăţii de Matematică a câştigat medalia de aur şi Premiul special al celei mai recente competiţii internaţionale de matematică – SEEMOUS (South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students).

Concursul, care a avut loc în perioada 5-9 martie 2014, a reunit la Iaşi 132 de participanți din Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, totalizând 25 de echipe.

 

Studenţii Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, sub coordonarea lect.dr. Florin Iacob, au înregistrat următoarele rezultate:

 

Curcă Eduard-Valentin (Facultatea de Matematică) – Aur și

Premiul Special (pentru cea mai originală şi frumoasă soluţie)

Ursu Bogdan-Gabriel (Facultatea de Informatică) – Argint

Nedelcu Adina-Ioana (Facultatea de Informatică) – Bronz

Plop Diana-Elena (Facultatea de Matematică) – Bronz

Iordache Iustin-Ionuț (Facultatea de Informatică)- Bronz

Hreapcă Aurelian (Facultatea de Informatică)– Bronz

Barcan Virgil-Gheorghe (Facultatea de Informatică) – Bronz

Huțanu Dan-Constantin (Facultatea de Informatică) – Bronz

 

Pe lângă rezultatele individuale, ce au fost recompensate cu diplome şi medalii, au fost acordate următoarele trofee: cupa pentru locul I pe naţiuni câştigată de România şi cupa pentru locul I pe universităţi câştigată de Kapodistrian University of Athens din Grecia.

 

Olimpiada internațională de matematică pentru studenți SEEMOUS este o competiţie universitară de excelenţă, adresându-se studenţilor din anul I și II, din Europa și nu numai, cu aptitudini şi performanţe înalte în domeniul matematicii. Gazdele edițiilor anterioare au fost universități din Cipru, Grecia, Bulgaria, România. Ediția 2014 a SEEMOUS a fost organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi în parteneriat cu Asociația „Recreații Matematice”, Societatea de Științe Matematice din Sud-Estul Europei (MASSEE), Societatea de Științe Matematice din România și susținută de Consiliul Județean Iași.

 

uaic.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Eveniment inedit organizat de Ministerul Culturii la Iasi! Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! Editia a VII-a a celui mai important concurs international de comunicare a stiintei pentru public, FameLab, se desfasoara in Romania. Vezi detalii despre etapele competitiei din 2014

Ultimele știri de la Actualitate