Perle Bacalaureat 2023: „Harap-Alb era mai șmecher decât Andrew Tate”

Sesiunea iunie-iulie 2023 a ajuns la final, iar absolvenții de liceu și-au aflat notele inițiale la examenul maturității chiar în cursul zilei de luni, 3 iulie 2023. În cazul în care notele obținute nu sunt satisfăcătoare, elevii au dreptul să depună contestații. Înainte de a ajunge la această etapă, vrem să vă prezentăm câteva perle scrise de elevi în timpul simulării examenului. Printre acestea, se remarcă comparația făcută între Andrew Tate și Harap-Alb. Iată detalii!

Ca în fiecare an, există elevi care reușesc să surprindă prin originalitatea lor. Nu doar prin performanțele lor academice, ci și prin asocierile pe care le fac în diverse examene. De exemplu, la simularea examenului de Bacalaureat 2023, desfășurată în primăvară, elevii au susținut prima probă la Limba și Literatura Română. Acolo, li s-a cerut să scrie despre relația dintre două personaje dintr-un basm cult (profil uman). De asemenea, elevii cu profil real au fost provocați să descrie lupta dintre bine și rău, în cadrul unei opere semnate de Ion Creangă.

Perle la BAC. Andrew Tate comparat cu Harap-Alb în timpul simulării

Deși pare a fi un adevărat basm, se pare că unii elevi au dus ultimul subiect al simulării la un alt nivel. De exemplu, un absolvent de liceu l-a comparat pe Andrew Tate cu personajul Harap-Alb. Argumentul lui a fost că personajul de basm era „mai șmecher” decât britanicul milionar, doar că „nu avea mașină de lux pe vremea respectivă”.

„Harap-Alb era mai șmecher decât Andrew Tate, doar că nu avea mașină de lux pe vremea respectivă”, a scris un elev la simularea examenului de Bacalaureat.

„Harap-Alb este încrezător, salvator, puternic, se descurcă în fața tuturor încercărilor și este viteaz și prietenos”, a menționat un alt elev.

„Harap-Alb era fiul unui împărat, trimis de tatăl său să se căsătorească. De aceea, era normal să caute o prințesă frumoasă și inteligentă, chiar dacă era sărac”, a scris un alt elev în timpul simulării examenului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Bacalaureat 2023! Patru note de 10 în județul Iași! Peste 20 la sută dintre candidați nu au promovat examenul

URMĂTORUL ARTICOL

Dieta cu pepene roșu: Beneficii și recomandări

Ultimele știri de la National