Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean ucrainean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals, deoarece şi l-a distrus din greşeală pe cel autentic.
 
În data de 25 iulie a.c., în jurul orei 12.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul ucrainean Vyacheslav S., în vârstă de 36 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Viano, înmatriculat în Ucraina.
La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, valabil pentru categoriile “A, B , C , D, BE , CE şi DE”.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul  a declarat că în a doua parte a anului 2017, deoarece și-a distrus permisul de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina, din neatenție, valabil pentru categoriile “A, B1, B“ și își dorea să obțină toate categoriile de conducere,  inclusiv “C, D și E“, a apelat la o persoană de sex masculin de origine ucraineană, ale cărei date de identificare nu le cunoaște, care, în schimbul sumei de 100 de euro, i-a procurat permisul de conducere prezentat la control.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Proiectul cultural “Tabăra de Televiziune și Film Aroneanu” s-a încheiat

URMĂTORUL ARTICOL

Patriarhia Romana strange bani pentru Grecia

Ultimele știri de la Eveniment