inchiriere_locuinte

Persoanele care obtin venituri din chirii vor plati contributii de asigurari de sanatate, in limita a cinci salarii brute, conform unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor

Proiectul stabileşte că baza de calcul pentru contribuţiile de asigurări de sănătate aferente acestor venituri se stabileşte la fel ca în cazul contribuţiilor pentru pensie (CAS), limitată la cinci salarii brute, scrie Mediafax.

Proiectul stabileşte că baza de calcul pentru contribuţiile de asigurări de sănătate aferente acestor venituri se stabileşte la fel ca în cazul contribuţiilor pentru pensie (CAS), limitată la cinci salarii brute, scrie Mediafax.

Pentru acest an, salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 2.223 lei, iar prin aplicarea cotei de 5,5% reprezentând contribuţiile de sănătate rezultă o sumă maximă de 611 lei pe lună la nivelul a cinci salarii.

În proiectul de act normativ se spune că neadoptarea măsurii de cuprindere în baza de calcul a contribuţiei de sănătate a veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor ar conduce la reducerea finanţării sistemului public de sănătate şi la nerespectarea angajamentelor asumate cu organismele internaţionale.

Premierul Victor Ponta a declarat la mijlocul lunii august că singurele creşteri de taxe convenite cu FMI şi CE în cadrul noului acord sunt majorarea accizelor la produsele de lux, pentru a compensa reducerea TVA la pâine, şi plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate la venituri obţinute din chirii de persoane fizice.

Anterior, preşedintele Traian Băsescu a criticat intenţia Guvernului de a creşte unele taxe sau de a impune noi taxe, cum ar fi în cazul chiriilor, în timp ce fondurile europene nu sunt utilizate, şeful statului arătând că majorarea taxelor în perioadă de criză înseamnă să tragi o frână.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Rata somajului a scazut usor in luna august fata de iulie, la nivel national fiind inregistrate, in total, 443.610 de persoane fara ocupatie, cu 23.322 mai putine decat in luna anterioara

URMĂTORUL ARTICOL

Situatie dramatica in judetul Galati! Oamenii au stat cu sufletul la gura toata noaptea de frica unui alt potop, 2500 de oameni si-au abandonat casele, de frica puhoaielor

Ultimele știri de la Actualitate