Peste 1.300 de ieseni au ajuns la Socola din cauza alcoolului si drogurilor

Un raport al Centrului Regional de Pregatire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CRPECA) Iasi arata in cursul anului trecut peste 1.300 de persoane au ajuns la Spitalul Socola din cauza consumului de alcool si droguri sub diverse forme, iar alte 470 au ajuns la spital din cauza abuzului. „CRPECA IAsi a implementat  un număr de 1.334 fise ale  persoanelor admise la tratament pentru consum de substanţe psihoactive  de către Spitalul Clinic de Psihiatrie „Socola” Iaşi, astfel:  1203 au consumat abuziv alcool, un număr de 57  persoane au consumat droguri de risc şi/sau mare risc (1 cocaină, 1 ecstasy, 1 cofeina, 5 metadonă, 9 opiacee/heroina, 5 substanţe volatile/prenandez, 10 canabis/marijuana) , iar un număr de 97 de persoane au primit tratament pentru automedicaţie psihotropă (benzodiazepine)”, se arata in raportul prezentat in cadrul Colegiului Prefectural. De asemenea, alte 164 de persoane au avut nevoie de asistenta in urma consumului de droguri. Cei mai multi au fost consumatori de canabis in diverse forme si de heroina. 

Peste 240 de copii intoxicati cu droguri si alcool
 
Spitalul Clinic de Copii „Sf. Maria” Iaşi – Unitatea de Primire Urgenţe, a raportat în anul 2014, un număr de 247 de cazuri de copii intoxicaţi cu substanţe psihoactive, dintre care un număr de 58 de copii au consumat droguri de risc şi/sau de mare risc (substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, canabis, marijuana, opiacee, amfetamine), 104 copii au consumat abuziv alcool etilic, iar 83 de copii au ingerat medicaţie psihotropă şi substanţe volatile.
In ceea ce priveste Spitalul Clinic „Sf. Spiridon” Iaşi– Unitatea de Primire Urgenţe, aici s-au raportat 223 de cazuri de persoane cu abuz de substanţe psihoactive, dintre care 42 de persoane au consumat abuziv droguri de risc şi/sau de mare risc şi un număr de 181 de persoane au abuzat de automedicaţie psihotropă.
 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Cum va fi vremea la Iasi in aceasta saptamana

URMĂTORUL ARTICOL

FADERE cere presedintelui sa sustina diaspora

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in