Peste 100.000 de pelerini s-au rugat la moastele Sfintei Parascheva

Peste 100.000 de pelerini s-au rugat, până marţi, la moaştele Sfintei Parascheva, Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena şi Sfântului Ioan Gură de Aur, aflate la Iaşi, organizatorii afirmând că în acest an timpul pe care oamenii l-au petrecut la coadă a fost mai mic decât în anii precedenţi.
 Reprezentanţii Jandarmeriei au declarat că până marţi, în cele patru zile de pelerinaj, au fost solicitate serviciile Ambulanţei sau ale voluntarilor de la Crucea Roşie de 216 ori, 11 persoane dintre cele care stăteau la coadă fiind transportate la spital. Nu s-au înregistrat cazuri grave, doar lipotimii, căderi de calciu şi cazuri de diabet.Marţi, pelerinii au stat la coadă cel mult trei ore, rândul celor care aşteptau să se închine la moaşte întinzându-se pe aproximativ un kilometru, însă luni timpul de aşteptare a fost chiar mai mic de două ore.Cu un flux de aproximativ 1.200 de pelerini pe oră, care s-a păstrat constant de vineri de la ora 20.00, organizatorii estimează că, până în prezent, peste 100.000 de persoane s-au închinat la raclă, în pofida faptului că în ultimele zile a plouat şi temperatura nu a depăşit 8 grade Celsius.
Am aplicat două sancţiuni. Un bărbat de 38 de ani din municipiul Iaşi a primit o amendă de 300 de lei pentru provocare de scandal în locuri publice. Vorbea urât, adresa expresii jignitoare, făcea scandal şi colegii l-au amendat. Un tânăr de 19 ani din judeţul Neamţ a fost amendat cu 100 de lei pentru cerşetorie, după ce a fost avertizat să înceteze”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Marius Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.Miercuri, de la ora 09.00, pe o scenă ridicată în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi va fi oficiată Sfânta Liturghie, la care vor participa înalţi prelaţi din ţările ortodoxe vecine.Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva au fost scoase, vineri seară, într-o procesiune, din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, fiind apoi aşezate într-un baldachin în curtea lăcaşului de cult.Tot vineri seară au ajuns cu avionul la Iaşi, de la Mănăstirea „Simonos Petras” din Sfântul Munte Athos, moaştele Sfintei Mironosiţe şi Întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, aşezate într-o raclă în care se află şi un fragment din lemnul Sfintei Cruci. Duminică au fost aduse la Catedrala Mitropolitană ieşeană, de la Bucureşti, moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ronaldo,Gheata de Aur pentru a patra oara in cariera

URMĂTORUL ARTICOL

Armata a mobilizat rezervistii pentru APARARE

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in