ULTIMĂ ORĂ:

Peste 100 de asistente medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui au participat in aceasta dimineata (12.02.2014) la un protest spontan. Vezi motivul

Peste 100 de asistente medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui au participat in aceasta dimineata (12.02.2014)  la un protest spontan. Vezi motivul
Citit : 3 views Comentariu

 

 

 

Peste 100 de asistente medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui au participat in aceasta dimineata la un protest spontan fata de decizia comitetului director al unitatii sanitare de a reduce unele sporuri si de a elimina tichetele de masa. Un grup de medici din unitatea sanitara s-au alaturat asistentelor, care au iesit in curtea SJU pentru a-si striga nemultumirile.

 

„In contractul colectiv de munca se stipuleaza ca angajatii primesc 20 de tichete de masa. Nu putem accepta sa ne fie eliminat acest drept. Ne vom lupta in continuare pentru ceea ce ni se cuvine potrivit legii si nu avem de gand sa cedam”, a declarat liderul Sanitas Vaslui, Daniela Clatinici.

 

Angajatii Spitalului de Urgenta Elena Beldiman din Barlad au participat, de asemenea, in cursul saptamanii trecute, la un protest spontan fata de deciziile conducerii privind reducerea cu 50 la suta a tichetelor de masa si diminuarea unor sporuri. Asistentele si infirmierele au cerut explicatii managerului si au intrat peste el in momentul in care acesta se afla la raportul de garda al medicilor, pentru a face cunoscute aceste masuri.

 

Managerii celor doua unitati spitalicesti sustin ca taierile salariale sunt absolut necesare avand in vedere ca atat SJU Vaslui, cea mai mare unitate sanitara din judet, cat si Spitalul Elena Beldiman din Barlad au un deficit bugetar foarte mare. Presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vaslui, Simona Polak a declarat ca, in unitatile spitalicesti, se impun economii, dar nu neaparat la salarii. Ea a precizat ca bugetele de la SJU Vaslui si de la Spitalul de Urgenta Elena Beldiman din Barlad au ramas la nivelul celor de anul trecut, iar institutia pe care o conduce nu inregistreaza nicio datorie fata de acestea, potrivit romaniatv.net.