Peste 7,3 milioane lei pentru piețe și terenuri de sport în județul Iași. Lista completă a localităților care au prins finanțare

/

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat alocarea a peste 7,3 milioane lei pentru modernizarea sau înființarea unor piețe agroalimentare sau a unor terenuri de sport în mediul rural. Investițiile se vor realiza în cadrul „Programului Județean de Dezvoltare Economico-Socială Iași pentru perioada 2021-2024, fiind valabile pentru anul în curs.

Consiliul Județean Iași va aloca peste 7,3 milioane lei pentru modernizarea sau înființarea unor piețe agroalimentare sau a unor terenuri de sport în mediul rural. Decizia a fost avizată de plenul Consiliului Județean Iași în cadrul ședinței ordinare ce a avut loc astăzi, 26 iulie 2023. Investițiile sunt realizate prin Programului Județean de Dezvoltare Economico-Socială Iași pentru perioada 2021-2024, fiind valabile pentru anul în curs.

Peste 5 milioane lei pentru terenuri de sport în localități din județ

Pentru anul 2023, Consiliul Județean Iași a alocat, din bugetul propriu, 7.750.000 lei pentru modernizarea piețelor și a terenurilor de sport, fiind majorată suma alocată pentru componenta B – Construirea/ modernizarea/ reabilitarea terenurilor de sport pentru copii şi tineret, de la valoarea de 2.500.000 lei pe apel de proiect la 5.250.000 lei pe apel de proiect. În ceea ce privește componenta B privind construirea, modernizarea sau reabilitarea terenurilor de sport pentru copii și tineret au fost declarate câștigătoare 16 UAT-uri, respectiv orașul Podu Iloaiei și comunele Scobinți, Tomești, Popricani, Miroslava, Belcești, Valea Lupului, Moțca, Aroneanu, Dagâța, Erbiceni, Mogoșești-Siret, Cristești, Al. I. Cuza, Tansa și Heleșteni. Valoarea cumulată a cererilor de finanțare declarate câștigătoare pe această componentă este de 5.096.177,52.

Peste 2,3 milioane lei pentru piețele din mediul rural

În urma aprobării plenului Consiliului Județean Iași, cinci localități ieșene, respectiv comunele Tomești, Voinești, Scânteia, Plugari, Ciortești, vor beneficia de finanțare nerambursabilă în vederea construirii, modernizării sau reabilitării piețelor și târgurilor. Valoarea cumulată a cererilor de finanțare declarate câștigătoare pe componenta A este de 2.342.153,52 lei, sumele fiind în jurul a 500 mii lei pentru fiecare.

Reacția șefilor CJ Iași

Conducerea Consiliului Județean Iași a arătat și ce înseamnă aceste proiecte pentru comunitățile din mediul rural.

„Este pentru al doilea an consecutiv când sprijinim comunitățile din județul Iași prin acordarea unei finanțări nerambursabilă din bugetul propriu al Consiliului Județean Iași, în vederea construirii de noi terenuri de sport și piețelor sau modernizării celor existente. Interesul primăriilor față de „Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială Iași pentru perioada 2021-2024” ne- a determinat să majorăm anul acesta bugetul total alocat, să continuăm să sprijinim dezvoltarea comunităților și să eliminăm discrepanțele economice, sociale și culturale, la nivel județean, dintre zonele rurale și zonele urbane. În urmă aprobării proiectelor declarate câștigătoare de către plenului Consiliului Județean Iași, urăm succes în implementarea proiectelor celor 21 de unități administrativ-teritoriale.” a menționat Marius Dangă, vicepreședintele CJ Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ședință de Consiliu Local la Primăria Iași! Iată ce vor discuta aleșii municipiului la finalul lunii

URMĂTORUL ARTICOL

Semafoare permanente la Podu Iloaiei, pe drumul european. Iată raportul de monitorizare pe perioada testelor

Ultimele știri de la Actualitate