Peste Prut ne ducem tot cu pasaportul. Buletinul, anulat de Curtea Constitutionala

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis în după-amiaza zilei de miercuri, 17 iunie, un comunicat de presă prin care desfiinţează toată deciziile adoptate prin semnătura premierului demisionar Chiril Gaburici în şedinţa de marţi, 16 iunie. Printre acestea se afla si decizia de intrare in Moldova doar pe baza de buletin.

Potirivit comunicatului, Gaburici, care şi-a anunţat demisia pe 12 iunie, nu putea semna cele 50 acte guvernamentale aprobate ieri, deoarece depăşesc „funcţiile de administrare a treburilor publice”, care-i sunt permise în calitate de prim-ministru demisionar. 

Membrii Guvernului de la Chişinău au aprobat marţi, 16 iunie, o decizie privind modificarea Hotărârii nr. 765, din data de 18 septembrie 2014, privitoare la „aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova”. Principala modificare adusă a fost înlocuirea în tot cuprinsul hotărârii a sintagmei „Carte de identitate biometrică” cu „Carte de identitate de formatul ID1, ID2, inclusiv biometrică”. Potrivit serviciului de presă al Guvernului Republicii Moldova, schimbările aprobate înseamnă că cetăţenii Uniunii Europene nu vor mai fi obligaţi să prezinte în punctele vamale de la graniţa cu Basarabia paşapoarte sau cărţi de identitate biometrice, ci vor putea trece graniţa doar în baza cărţilor de identitate simple.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Horia Tecau, in semifinale la dublu

URMĂTORUL ARTICOL

Perversiuni langa racla Sfintei Paracheva: un colonel si-a aratat organul genital unei polisiste

Ultimele știri de la Eveniment